Houtgestookte haarden

Houtgestookte haarden

Lekker op de bank zitten en genieten van een uniek vlammenspel van de houthaard. Het zijn de sfeermakers in het huis en in elk seizoen kunt u ervan genieten.

De mogelijkheden van een houtgestookte haarden

Je hebt twee soorten houtgestookte haarden. Een open houthaard en een gesloten houthaard. Een gesloten haard is een haard met glas. Hierdoor wordt de zuurstof vanuit de kamer eerst opgewarmd en dan in de brandkamer gebracht. Het gevolg is dat de houthaard haard goed op temperatuur kan komen en blijft, waardoor er een schonere verbranding is. Dat heeft positieve invloed op onder andere het glas, de schoorsteen en het milieu. U maakt ook optimaal gebruik het de warmte die geproduceerd wordt in de houtkachel omdat zeker 75% de ruimte in gaat in plaats van de rechtstreeks de schoorsteen in.

En open haard is een haard zonder glas. Dit heeft wel nadelige gevolgen voor het brandproces, omdat, in tegenstelling tot een gesloten houtgestookte haard, niet goed op temperatuur kan komen. De grootse oorzaak hiervan is de enorme hoeveelheid lucht die nodig is om de afvoergassen af te voeren. Daarnaast gaat veel warmte die vrij komt bij de verbranding direct in de schoorsteen, waardoor je van een zeer goede haard mag spreken als je een rendement haalt van 20%. Vanwege de grotere impact op het milieu en het lage rendement kiezen wij ervoor om geen openhaarden meer te verkopen en te plaatsen. Zo willen wij bijdragen aan een beter milieu en hogere kwaliteit.

Je hebt een gesloten houthaard in meerdere uitvoeringen. Je kunt denken aan een vrijstaande houtkachel in je woonkamer, keuken of slaapkamer. Daarnaast kan je ook een houthaard inbouwen, dat betekend dat alleen het glas zichtbaar is en de rest van de houthaard verwerkt is in een ombouw.

Het kan zijn dat u weleens gehoord heeft van een allesbrander. Deze term bestaat alleen niet. De houthaard is alleen geschikt voor het stoken van hout.

Als u een bestaande situatie heeft in uw woning met een open haard en u wilt die vervangen voor een houtgestookte haard zonder al te veel breekwerk, dan zijn de inzethaarden een ideale oplossing. De inzet houtgestookte haarden zijn compacte haarden die minder ruimte innemen dan inbouwhaarden en daardoor eenvoudig in een bestaande situatie zijn toe te passen zonder veel hak en breekwerk. 

Waarom u kiest voor een houtgestookte haard

U kiest voor een houthaard als u niet alleen warm wordt van de stralingswarmte van een houtkachel. Maar ook warm wordt van binnen door de sfeer die een houthaard creeert. Heerlijk wegdromen in de vlammen die elke keer weer uniek zijn. De vlam van een houtgestookte haard zal niet geevenaard worden door de vlam van een gashaard, pelletkachel of elektrische haard. Deze haard is een echte sfeermaker in allerlei situaties. Door de huidige techniek voldoen onze houthaarden ook aan de Ecodesign van 2022, een Europees standaard die wordt gesteld in verband met de stimulering van een beter milieu.

Een houthaard bij kachelspecialist van Walsem

Wij hebben door de jaren heen een enorme expertise opgebouwd op het gebied van houtkachels. Daarom kunnen we u kwaliteit leveren. In onze showroom vindt u dan ook verschillende houtgestookte haarden die brandend staan opgesteld, zodat u onze kwaliteit kunt ervaren. Deze kwaliteit wordt onder andere gewaarborgd door de geavanceerde technieken en bouwmaterialen die worden toegepast. Alle werkzaamheden worden door onze eigen vakmensen uitgevoerd. We zijn DE-gecertificeerd.

Kortom: "zorgeloos genieten".