Selecteer vuurzicht:

Selecteer type:

Elektrisch haard kachel

Lekker van de warmte van de open haard genieten samen met uw vrienden of familie, onder het genot van een lekker drankje, blijft altijd gezellig. Dit is niet anders bij een elektrische haard kachel. Want, hoewel het vuur niet echt is, lijkt dit ook bij elektrische kachels tegenwoordig super realistisch. Dat betekent dus de gezellige sfeer die u zoekt, zonder alle nadelen van hout- of gaskachels.

 

Voordelen van een elektrische haard kachel

Een elektrische haard kachel komt met een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van meer traditionele kachels. We sommen ze voor u op.

 

Geen schoorsteen nodig

Een elektrische haard kachel is modern, stijlvol en past perfect bij een modern interieur. Dit komt mede doordat u geen schoorsteen of rookgasafvoerkanaal nodig heeft. Een elektrische haard kan daarom naadloos in de muur worden gebouwd of simpelweg in de kamer worden neergezet. De mooie designs en tijdloze materialen zorgen op die manier in elke ruimte voor een interessante blikvanger. U kunt de haard zelfs in het midden van de kamer zetten, als u dat wil. Bovendien hoeft er minder rekening gehouden te worden met hitte. De warmte uit een elektrische haard is immers veel minder intens. Hij wordt daarom vaak alleen gebruikt voor de sfeer en niet om een ruimte mee te verwarmen.

 

Geen vuur in huis

Mensen staan er vaak niet bij stil, maar een open haard zorgt er eigenlijk voor dat u bewust iets in brand steekt, midden in uw woonkamer. Als u binnen iets in brand steekt, is iedereen zich bewust van het gevaar. Maakt u echter gebruik van een kachel, dan is het plotseling heel normaal. Vergis u niet: het vuur blijft net zo gevaarlijk en het gaat daarom vaak mis. Schoorsteenbranden komen nog altijd veel voor. Bij een elektrische haard kachel heeft u geen vuur nodig. Dit is dus een aanzienlijke verbetering op de brandveiligheid in uw woning!

 

Duurzaam en voordelig

Een elektrische haard kachel werkt natuurlijk op elektriciteit. Dat betekent dat er geen extra CO2 in de lucht komt op het moment dat u de kachel aanzet. Iets wat natuurlijk niet te voorkomen is bij een hout- of gasgestookte kachel. Uiteraard moet de stroom wel opgewekt worden, maar in deze tijd van groene stroom gebeurt dat steeds milieuvriendelijker en vaak zonder uitstoot.

Als u zelf zonnepanelen op het dak heeft, kan de elektrische haard zelfs gratis aan. De meeste mensen vinden dit het aantrekkelijkste voordeel van elektrische verwarming of verlichting. Gratis en schoon, wat wilt u nog meer?

 

Moderne technologie

Afhankelijk van het model dat u kiest, komt een elektrische kachel met alle gemakken van de moderne tijd. Denk aan:

Zo heeft u voor elke gelegenheid een bijpassende haard.

 

Plug and play

In de meeste gevallen volstaat het om alleen een geaarde wandcontactdoos in de buurt te hebben. Simpelweg de stekker erin en klaar. Dit zorgt voor lage installatiekosten. 

 

Bestel bij ons uw elektrische haard kachel

Bij ons bestelt u eenvoudig verschillende modellen. Uiteraard zorgen wij ook voor het eventuele inbouwen, installeren, onderhoud en reparatie. Met ons eigen service en montage team is het hele proces snel en vakkundig geklaard. Neem daarom vandaag nog contact met ons op voor een offerte. Eerst nog een vraag stellen? Ook dat is geen enkel probleem. Wij helpen u graag.