Faber E-matrix 800/650 I | 88 cm | Elektrische haard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De hoekhaard Faber E-matrix Mood 800/650 I  is een uitstekend alternatief voor een gas- of houthaard. Het mooie vuurbeeld is wat de E-Matrix Mood elektrische inbouwhaard speciaal maakt. Dit uniek gepatenteerd driedimensionaal vuurbeeld is ontstaan uit een doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek. De verlichting en watervernevelaars creëren vlammen die bijna niet van echt vuur te onderscheiden zijn. Deze mooie vlammen in combinatie met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed maken het een plezier om naar deze haard te kijken. Fabers laatste ontwikkeling zorgt ervoor dat de vlammen van kleur te verstellen zijn doormiddel van RGB-LED verlichting.

 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is elektriciteit en water. Omdat deze brander vrijwel niks uitstoot, is het energieverbruik beperkt. Dit maakt deze haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren is de E-matrix Mood 800/650 II uitgevoerd met een verwarmingsfunctie van 2kW vermogen. Op deze manier kan je de ruimte mooi bijverwarmen. Naast de verwarming heeft de haard ook een regelbare knispermodule met vuurgeluid om de beleving compleet te maken.

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/650 I is standaard voorzien van een afstandsbediening en een app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet gaan gebruiken heeft Faber een basistoestel ontwikkeld die je kunt uitbreiden met de volgende opties: onderverlichting, topverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut heb je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Er zijn veel opties waarmee je jouw droom vlambeeld en verlichting kan instellen. Krijgt de haard een storing? in de app zie je gelijk welke storing het is. Deze geef je aan ons door en dan kunnen we sneller handelen. 

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een prachtig gloeieffect op de bodem, waardoor het vuurbeeld nog realistischer wordt. Met bovenverlichting ontstaat een mooie lichtval en gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog meer naar voren komt. Als je kiest voor deze opties, kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen via de app. Op die manier kun je de haard volledig naar jouw wensen aanpassen. Het is namelijk een persoonlijke beleving welke kleurencombinatie het meest realistisch overkomt.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard wordt deze haard geleverd met een gewone glazen ruit. Maar als je dat wenst, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel bekend als Anti Reflectie glas. Dit speciale glas minimaliseert de reflectie, waardoor je een nog beter zicht hebt op het vuurbeeld zonder last te hebben van storende reflecties in het glas. Het ontspiegelde effect wordt gecreëerd door een speciale folie aan de binnenzijde van het glas aan te brengen. Vooral bij eenzijdige haarden komt het ontspiegelde glas het beste tot zijn recht.

 

Zwart glazen achterwand

Deze haard wordt standaard geleverd met een achterwand in een donkere matte afwerking. Maar als je dat wenst, kun je ook kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit speciale glas creëert een gevoel van diepte in het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan in werkelijkheid.

 

Decoratie

De haard is standaard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Mocht je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice look willen hebben dan kun je die geleverd krijgen in plaats van het houtset.

 

Waterleiding of Waterpomp

Deze haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting, die je kunt verbinden met een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor je realiseren, kijken we graag of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te laten installeren. Dit kunnen we zelf regelen met behulp van onze ervaren monteurs of loodgieters.

Mocht het niet mogelijk zijn om een waterleiding aan te leggen, dan bieden we het alternatief van een waterpomp. Je kunt een geschikte waterbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een passende waterbak voor je regelen. Deze plaats je onder de haard. Het gebruik van een waterpompsysteem vereist echter meer zorg, omdat er een grotere kans is op vuilophoping in de pomp. Als wij een waterbak voor je regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt meegeleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. We denken ook graag met je mee over de beste manier om dit systeem in je meubel in te bouwen, of we kunnen dit volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan op vrijwel iedere plek in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen als een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat jij de haard nooit hoeft bij te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Wanneer er geen waterleiding aanwezig is kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aan te leggen is. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen we de haard ook op een waterbox aansluiten. Dat betekent dat in de ombouw van jouw haard een waterbak geplaatst wordt die vervolgens aangesloten wordt op de haard.

Wij kunnen meedenken met je over hoe we dit technisch het beste kunnen vormgeven.
Verder kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je de haard op je wooninrichting en wensen kan afstellen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Bij de installatie van deze haard komt iets meer aandacht kijken dan bij andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard moet worden aangesloten op een gasleiding, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Maar we willen benadrukken dat je niet verplicht bent om dit door ons te laten doen. Sommige van onze klanten kiezen ervoor om zelf de installatie uit te voeren. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Vooraf sturen we je een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen komen we tot een oplossing en geven we je advies.

 

Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kunnen onze ervaren monteurs bij je langskomen. Ze zullen de haard opbouwen, technisch aansluiten en direct testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of deze door ons te laten inbouwen. Op die manier zorgen we ervoor dat je probleemloos van je haard kunt genieten, zonder zorgen over de installatie.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Werk je samen met een interieurbouwer? Dat juichen we alleen maar toe! We zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt, zodat jij zo min mogelijk werk hebt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat het meubel met haard precies wordt zoals jij het voor ogen hebt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We schakelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 88 cm
 • Afmeting diepte: 53,5 cm
 • Afmeting hoogte: 86 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede design
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app
 • Geen handmatig bijvullen dankzij de vaste watertoevoer
 • Het driedimensionale vuurbeeld van de E-Matrix Burner beweegt zich tussen het gloeiende asbed en de houtstammen, wat zorgt voor een speels effect
 • Het led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • De RGB-module maakt het zelfs mogelijk om de kleur van de vlam aan te passen
 • Met een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact heb je alles wat je nodig hebt voor de aansluiting
 • Het unieke 3D-vuurbeeld maakt deze haard geschikt voor doorkijk en roomdivider opstellingen

 

Nadelen

 • Het vereist meer onderhoud vanwege de damp die ontstaat uit water met kalk. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten merken op dat ze soms wat te veel in de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank. Dit zorgt voor een natuurlijkere kijkervaring.
 • Een ander aandachtspunt is dat de vernevelaar/transducer een slijtbaar onderdeel is. Gelukkig kan dit onderdeel gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen, zodat je probleemloos kunt blijven genieten van je haard.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/650 I is een fronthaard. Dit type haard is ook leverbaar in een hoekvariant (800/650 II) of 3-zijidig (800/650 III). Mocht je een lagere ruit willen dan 65 cm hoog dan is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/500 met een ruithoogte van 50 cm. Deze is ook een-, twee- en driezijdig beschikbaar.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »