Skantherm - Beo

De geschiedenis van Van Walsem

De geschiedenis van ons familiebedrijf gaat terug naar 1932. De oprichter, R. van Walsem begon met het handelen in kolen. Hij verkocht kolen en bracht de kolen met paard en wagen naar alle klanten. Na de tweede wereldoorlog begon hij, naast kolen, ook olie te verkopen als brandstof.


De 2e generatie


De 2de generatie, N. van Walsem, kwam rond 1964 op 21 jarige leeftijd in de zaak. Toen begon het bedrijf zich uit te breiden met de handel in kolen- en oliehaarden. Ongeveer 10 jaar later kwamen ook de gashaarden erbij. Dit deed ons besluiten om rond 1985 te stoppen met de handel in kolen- en oliebrandstoffen.


De 3e generatie


Rond 1990 kwam de 3de generatie, Rijk van Walsem, rond 22 jarige leeftijd in de zaak. Sinds die tijd begonnen wij ons steeds meer te richten op sfeer- en bijverwarming. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat de handel in kolen- en olie haarden stop werd gezet en volledig gericht werd/wordt op de sfeerhaarden, al wordt de hoofdverwarmingstak zeker niet vergeten.


Zoals u ziet hebben we de afgelopen jaren veel aan ervaring op kunnen doen en de daarbij verzamelde kennis overgebracht van generatie op generatie. Momenteel is het een familiebedrijf, alle 6 de personen die werkzaam zijn binnen het bedrijf komen uit de familiekring.

Maak een afspraak