Selecteer vuurzicht:

Selecteer type:

Houtkachel met cv aansluiting

Een houtkachel met cv aansluiting geeft direct een gezellige sfeer. De warmte, de dansende vlammen en het knappen van het hout zorgt er al duizenden jaren voor dat mensen rond het vuur bij elkaar komen. Met een houtkachel breng je dat heerlijke gevoel naar je woonkamer. Echter, je woonkamer wordt al verwarmd door de centrale verwarming. Twee losstaande verwarmingssystemen die elkaar niet versterken is wel zonde. Is het niet mogelijk om je houtkachel te koppelen aan je cv-installatie? Dan heb je het beste van twee werelden! Het antwoord is: ja, dat kan zeker.

 

Hoe werkt een houtkachel met cv aansluiting?

Een houtkachel met cv aansluiting is eigenlijk niet heel anders dan een normale houtkachel. Het enig verschil is de aansluiting op uw centrale verwarming. De kachel wordt in principe aangesloten op een waterleiding van de cv installatie. Als u dan de kachel aanzet, krijgt u niet alleen warmte uit de kachel, maar ook uit de verwarming. Zodra u de kachel weer uitzet, neemt de CV ketel het verwarmen automatisch weer over. 

 

Volledige service en installatie

Een houtkachel aansluiten op de cv-installatie is niet zo eenvoudig als u wellicht verwacht. Wij leveren elke houtkachel met cv aansluiting daarom inclusief montage en aansluiting op de centrale verwarming. U bent dan verzekerd van een correcte werking waarbij zowel de houtkachel als de cv-installatie optimaal blijven functioneren.

 

Neem contact met ons op

Wilt u een houtkachel met cv aansluiting? Dan zijn wij u graag van dienst. Eerst nog een vraag stellen? Ook dat is geen enkel probleem, neem vandaag nog contact met ons op.