In deze blog ontdek je essentiële tips voor het onderhoud van je gashaard, waaronder het schoonmaken van de glasplaat en het juist plaatsen van de branderdecoratie. Ontdek ook hoe kachelspecialist Van Walsem je kan helpen met een jaarlijkse onderhoudsabonnement. Wil je meer weten? Lees dan de volledige blog voor waardevolle inzichten.

WELK SOORT ONDERHOUD HEEFT EEN GASHAARD NODIG?

Het onderhoud van de gashaard bestaat uit het reinigen van de binnenkant van de glasplaat. 
Hierdoor wordt voorkomen dat de aanslag (condensvorming) in uw ruit brandt. Dat heeft namelijk als gevolg dat er vlekken op de glasplaat ontstaan die niet meer weg te krijgen zijn.

Ten tweede moeten de branders van de gashaard gereinigd worden. De branders kunnen namelijk vervuild raken met als gevolg dat:

  • De uitstoot toeneemt (slecht voor het milieu)
  • Het vuurbeeld verandert
  • Het rendement van de gashaard afneemt. Ofwel, met dezelfde hoeveelheid gasverbruik wordt er minder warmte geproduceerd. 

Ten derde worden de afstellingen van de gashaard gecontroleerd. Als de afstellingen niet gecontroleerd worden dan kan je een onjuiste werking krijgen van de gashaard. Als laatste is de controle van de beveiligingen erg belangrijk.

 

HOE VAAK IS HET SCHOONMAKEN NODIG?

Bij veelvuldig gebruik van uw gashaard is jaarlijks onderhoud nodig om zo de veiligheid en kwaliteit van de bovenstaande punten te garanderen. Bij veelvuldig gebruik moet u denken aan meer dan 20 uur per week stoken tijdens het hoogseizoen, dat is in de winterperiode.

 

HOE KAN IK MIJN GASHAARD ONDERHOUDEN?

U kunt de gashaard al laten onderhouden door de glasplaat alleen al aan de buitenkant schoon te maken met een vochtige doek. Bij het onderhoud uitvoeren is het belangrijk dat de brander decoratie (houtstammen, koolschilvers, keien) op de juiste wijze aangebracht worden. Als de brander decoratie op een onjuiste manier wordt aangebracht, kan er een onveilige situatie ontstaan. De beveiligingen van de gashaard bestaan onder andere uit vlambeveiliging. 

 

UW GASHAARD ONDERHOUDEN DOOR KACHELSPECIALIST VAN WALSEM

Kachelspecialist van Walsem kan u helpen bij het onderhouden van uw gashaard. Wij bieden namelijk een onderhoudsabonnement aan waarbij wij 1 keer in het jaar een afspraak met u maken om uw gashaard te laten onderhouden. Tijdens het onderhoud zullen wij de bovenstaande punten uitvoeren en hoeft u zich geen zorgen te maken over wanneer het gashaard onderhouden uitgevoerd moet worden.
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »