Voordat u uw haard aanschaft, is het van belang om over een aantal dingen na te denken. Hieronder beschrijven wij een aantal tips die onder andere gaan over welke brandstof je wilt kiezen en wat voor type haard.

1: HOUD REKENING MET DE VOLGENDE FACTOREN

  • Brandstof.

Je hebt de volgende brandstoffen: hout, aardgas, pellets, biobrandstof en elektriciteit. Elke brandstof heeft zijn voor- en nadelen. Weeg deze aan elkaar af en kijk welke brandstof het beste bij u past.

  •  Type haard.

Je hebt de volgende type haarden: Een vrijstaande kachel, inbouwhaard en openhaard. Ook hierbij heb je verschillende voor- en nadelen per type haard, maar daarnaast heb je ze ook in verschillende maten en uitvoeringen.

  • De plaats waar uw haard komt.

Om te bepalen waar de haard komt in uw woning is het belangrijk om o.a. de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Hoeveel m3 is de ruimte waarin de haard geplaatst gaat worden? Hoe minder m3, hoe minder het vermogen kan zijn van een haard. Bij een te hoog vermogen wordt de ruimte te warm. 
  2. Is er al een bestaand rookkanaal? Hoe dichter bij een bestaand rookkanaal hoe voordeliger het is.
  3. Wilt u het in combinatie doen met uw tv?

 

2: EEN PERFECTE ORIËNTATIE NAAR UW HAARD OF KACHEL

U wilt de haard of kachel die het beste bij u past, maar met zo’n groot aanbod zie je door de bomen de kachel niet meer. Nu kunnen wij uiteraard helpen om uw smaak te bepalen en u te laten inspireren door realistische situaties te laten zien van haarden en kachels.

 

3: ERKEND INSTALLATEUR

Om onbezorgd te kunnen genieten van uw droomhaard is veiligheid een must. Een erkend installateur geeft een goed advies en laat de haard of kachel installeren door vakmannen die in dienst zijn van het desbetreffende bedrijf. Dit kan je controleren door de volgende vragen:

  1. Heeft het bedrijf een eigen montage team?
  2. Is het bedrijf DE-erkend?
  3. Heeft het bedrijf actueel certificaat van erkend installateur sfeerverwarming van Stichting Evis?

 

4: KIES UW SPECIALIST OP BASIS VAN KLANTERVARINGEN

Er zijn veel specialisten op het gebied van haarden en kachels en we hebben allemaal een mooi verhaal. Maar wat zegt de klant nu zelf? Dit kunt u nu gemakkelijk beoordelen door op de volgende review site te kijken à http://www.qasa.nl/ervaringen/haarden-kachels-038. Daarnaast heb je ook een review site waar je kan zoeken op woonplaats: https://www.5sterrenspecialist.nl/bedrijven/haardenspeciaalzaken.html?p=3911PD. Je kunt per bedrijf kijken welke beoordeling een bedrijf heeft ontvangen.

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »