Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

Een pelletkachel kopen is voor meerdere redenen een verstandige beslissing. Het komt met belangrijke voordelen vergeleken met andere soorten kachels en is bovendien een investering in de toekomst. Een pelletkachel werkt goed en geeft snel een prettige warmte af. Wij hebben veel ervaring in het adviseren en plaatsen van allerlei soorten kachels. U bent dus op de juiste pagina. Wij staan namelijk niet voor niets bekend als de kachelspecialist.

Een pelletkachel kopen is een goed idee, nu zelfs nog meer dan een aantal jaar geleden. Maar waarom is dat dan zo? Om het makkelijk te maken zetten we de voordelen voor je op een rij.

 

EEN PELLETKACHEL IS EFFICIËNT

Een pelletkachel verbrandt pellets in plaats van gas, hout of olie. Deze pellets zijn gemaakt van samengeperst zaagsel. Het samenpersen ervoor dat er meer brandbaar materiaal past in minder ruimte. Daardoor is het rendement van pelletkachels hoger. Bij goede isolatie zelfs meer dan 90 procent! Uw ruimte wordt daardoor zeer efficiënt verwarmd, tegen lage kosten.

 

EEN FLINKE BESPARING OP STOOKKOSTEN

Alles lijkt duurder te worden tegenwoordig, overal worden de kosten hoger. Zo ook de energierekening. Met een pelletkachel kunt u daar echter flink op besparen. Het blijkt namelijk dat bij een gemiddeld huishouden een groot gedeelte van de energie wordt gebruikt voor het verwarmen van het huis. Door een pelletkachel te kopen, bespaar je daarom al snel 30 tot 50 procent op uw energierekening. Dat is een flinke verlaging. Sterker nog, dankzij deze investering is de aanschafprijs van de pelletkachel binnen 3 jaar terugverdiend aan besparingen. Dat is nog eens slim met geld omgaan. De pellets die nodig zijn, zijn bovendien al vanaf 33 cent per kilo te verkrijgen. Dat is dus heel goedkoop.

 

EEN PELLETKACHELS KOPEN IS GOED VOOR HET MILIEU

Een pelletkachel kopen is niet alleen goed voor de portemonnee. Dankzij het materiaal en het productieproces van de pellets, zijn ze na verbranding volledig CO2 neutraal. Dat komt omdat pellets voornamelijk bestaan uit plantaardig materiaal (houtzaagsel). Er wordt gesteld dat dankzij de verbranding van de pellet evenveel CO2 vrijkomt als door de plant werd opgenomen in z’n levenscyclus. Er komt dus geen extra koolstofdioxide in de lucht. Er blijft bovendien slechts heel weinig as over bij verbranding. Dit betekent dat bijna 100% van de pellet wordt omgezet in warmte. Het kleine beetje as dat wel overblijft, kan worden gebruikt als plantaardige mest. Door het in de tuin te gebruiken, doen uw planten of groenten het extra goed.

 

EEN PELLETKACHEL KOPEN DOE JE BIJ DE KACHELSPECIALIST

Van Walsem is al sinds 1932 bezig in de wereld van kachels. In die periode hebben we hard gewerkt en staan inmiddels bekend als de kachelspecialist. Dat is natuurlijk niet voor niets. Neem daarom vandaag nog contact met ons op als u een pelletkachel wilt kopen. Wij helpen u graag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »