Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

British Fires Brockenhurst 870 | 140 cm | Elektrische Hanghaard

De British Fires Brockenhurst tilt zijn vlamtechnologie naar een hoger niveau. De LED-vlammen zijn ongelooflijk in diepte en vuurkleur. Daarnaast geeft de behuizing de haard een strakke en sfeervolle uitstraling. Een haard om niet te missen dus!

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Ben je op zoek naar een realistische en adembenemende vuurbeleving? Dan is de British Fire New Forest Brockenhurst 870 dé haard voor jou. Deze haard biedt een diep en kleurrijk vlammenspel dat net echt lijkt. De hoogwaardige houtstammen zorgen voor een authentieke sfeer, alsof je door het New Forest bos in Engeland wandelt. Bovendien is de haard voorzien van Air Curtain technologie, waardoor koude lucht wordt omgezet in heerlijke warmte die de kamer in wordt geblazen. Zo geniet je van zowel sfeer als warmte!

 

Brockenhurst en Winchester

De elektrische wandhaarden en hanghaarden van British Fires zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De Brockenhurst is er in grijs en wit marmer, net als de Winchester. Het verschil zit in het design: de Brockenhurst heeft een langer onderblad. De haard is ontworpen om het bekroonde LED-vlameffect te combineren met een strak, solide en tijdloos scherm dat past bij elk modern interieur. De haard is gemaakt van de nieuwste MDF-technologie, wat zorgt voor een lichtgewicht en duurzaam ontwerp.

 

Opties

De British Fires Blockenhurst-serie biedt een adembenemende vuurbeleving, met tal van personalisatie-opties. Je kunt de haard uitbreiden met een luxe houtset, het vlammenspel en branderbed aanpassen en kiezen uit verschillende vuurzichten. Zo maak je de haard helemaal naar jouw smaak.

 

Deluxe houtset

Optioneel kun je jouw British Fires uitbreiden met een deluxe houtset, waardoor je haard nog realistischer aanvoelt. De handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft je het gevoel dat er echt houtblokken in de haard liggen. Dit maakt jouw haard nóg indrukwekkender.

 

Vlammen en branderbed

Met de British Fires New Forest kun je jouw haard volledig naar eigen smaak aanpassen. Of je nu een warmere vuurbeleving wilt of het branderbed wilt veranderen, het kan allemaal. Kies tussen de Slate View, Forest View en Diamond Light View, die hieronder worden toegelicht:

 • Slate view: Geef het brandstofbed van je British Fire New Forest meer leven door leisteen en kristallen toe te voegen. Hierdoor komt er meer licht binnen, wat zorgt voor een heldere haard met een prachtig gloeiend bed.
 • Forest view: Creëer een aards gevoel door een laag houtsnippers toe te voegen. Dit geeft de indruk dat het hout in de haard daadwerkelijk versplinterd is.
 • Diamond light view: Als je houdt van schittering en sensatie, vul dan de haard met kleine en grote kristallen. Hierdoor krijgt het brandstofbed een kleurrijk lichtspel.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. Daarom is de Brockenhurst-serie uitgerust met een warmtemodule op basis van Air Curtain technologie. Koude lucht wordt naar binnen gezogen en vervolgens verwarmd weer uitgeblazen, en dat over de gehele breedte van de haard. Zo komt de warmte ook bij jouw favoriete stoel terecht. Je kunt de warmtemodule eenvoudig aanpassen met een afstandsbediening. Makkelijk in gebruik!

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front-, tweezijdige of driezijdige haard? Geen zorgen! De British Fires Brockenhurst wordt geleverd met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt beslissen of je een eenzijdige, tweezijdige of driezijdige haard wilt installeren.

 

Dark Glass

Voor minder weerspiegeling aan de achterwand van de haard en een beter vlameffect raden we aan om te kiezen voor het Dark Glass achterscherm. Dit scherm weerspiegelt 70% minder dan de standaard achterwand, waardoor het vuurbeeld extra benadrukt wordt.

 

Instellingen voor vlammenspel en bodem

Je kunt de helderheid van de vlammen aanpassen met drie lichtstanden, van fel naar minder fel. Ook kun je de bodem in drie kleuren instellen, zodat je de haard helemaal naar jouw smaak kunt personaliseren.

 

Installatie

Je kunt de haard zelf opbouwen en installeren, maar als je liever wat hulp hebt, bieden we je graag persoonlijk advies en meedenken. Onze monteur kan de haard bij jou thuis opbouwen en testen, waarna jij 'm zelf in je meubel kunt installeren of inbouwen.

 

Haard + meubel door ons

Als je een totaalplaatje wilt, brainstormen we graag met je over de mogelijkheden. We schetsen een meubel, maken een 3D-tekening en bespreken de details in onze showroom. Vervolgens meten we de situatie bij je thuis in, zodat we jouw droommeubel met haard kunnen realiseren.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel wilt laten maken door een interieurbouwer, laten we dat graag soepel verlopen. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Bij een storing of defect komt onze eigen servicemonteur langs. Zo kunnen we snel schakelen en zorgen we ervoor dat jouw vuurbeleving zo zorgeloos mogelijk blijft.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is het proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via ons systeem met dubbele uitlaten, dat discreet boven het glas is geplaatst, waardoor een efficiënt verwarmde ruimte ontstaat.
 • Warmtevermogen:1400 W
 • Voedingsspanning:220–240 V AC
 • Nominaal vermogen:50 Hz
 • Zekering:13 Amp
 • Verlichting:LED
 • Nieuwste technieken:3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie: Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 140 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 40,4 cm
 • Afmeting inbouwhoogte: 53,6 cm

 

Kenmerken van Britisch Fires Brockenhurst 870

Voordelen

 • One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.
 • Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

 

Nadelen

 • Deze elektrische haard heeft een reflecterende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Een aandachtspunt is wel dat bij veel natuurlijk licht er meer reflectie van de achterwand is. Gelukkig kan je deze spiegeling aanzienlijk verminderen me de dark glass optie.

 

Eventueel andere afmetingen van andere modellen

British Fires New Forest Brockenhurst 870 – 140 cm breed

British Fires New Forest Brockenhurst 1200 – 173 cm breed

British Fires New Forest Brockenhurst 1600 – 213 cm breed

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties: