Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

British Fires New Forest 1200 | 120 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Zoek je een realistische en adembenemende vuurervaring? Dan is de British Fire New Forest 1200 de perfecte haard voor jou. Deze haard focust op de diepte en vuurkleur, waardoor je het gevoel krijgt naar een echte haard te kijken. De hoogwaardige houtstammen geven je het gevoel dat je door het Engelse New Forest bos wandelt. Bovendien zorgt de Air Curtain technologie ervoor dat koelere lucht wordt gecirculeerd en verwarmde lucht terug de kamer in wordt gebracht via het unieke uitlaatsysteem. Zo geniet je ook van de warmte!

 

Opties

De British Fire New Forest serie biedt je een adembenemende vuurervaring met de vrijheid om de haard naar jouw wensen aan te passen. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Deluxe real logs

Standaard is de British Fires New Forest 1200 uitgerust met een keramisch houtset, zoals je dat in gashaarden ziet. Optioneel kun je dit uitbreiden met een deluxe houtset voor een nóg realistischer effect. Het handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset zorgt voor een levensechte houtblokken-look in de haard.

 

Branderbed decoratie

Je kunt het branderbed op drie manieren inrichten: Slate View, Forest View en Diamond Light View. Hier lees je meer over deze opties:

 • Slate view: Geef het brandstofbed een vleugje leisteen en kristallen voor meer licht en een overweldigend gloeibed.
 • Forest view: Voeg een onderlaag van houtsnippers toe voor een aards gevoel, alsof het hout in de haard echt is versplinterd.
 • Diamond light view: Vul de haard met kleine en grote kristallen voor een schitterende uitstraling en diverse kleuren licht.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is niet compleet zonder verwarmingsfunctie. De New Forest serie heeft daarom een warmtemodule met Air Curtain technologie. Koude lucht wordt naar binnen gezogen en verwarmd weer de haard verlaten, zodat je de warmte ook in je favoriete stoel voelt. De warmtemodule is eenvoudig aan te passen met een afstandsbediening.

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front-, tweezijdige of driezijdige haard? Geen probleem, de British Fires New Forest wordt geleverd met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt beslissen welk zicht je wilt.

 

Dark Glass

Wil je minder weerspiegeling op de achterwand van de haard en een beter vlameffect? Kies dan voor het Dark Glass achterpaneel. Dit paneel reflecteert 70% minder licht dan een normale achterwand, waardoor het vuurbeeld extra opvalt.

 

Instelmogelijkheden voor vlammen en bodem

Pas de helderheid van de vlammen aan met drie lichtstanden en kies uit drie kleuren voor de bodem, zodat je de haard helemaal naar jouw smaak kunt personaliseren.

 

Verdiepte kaders

De haard is leverbaar met een driezijdig verdiept kader. Dit betekend dat je het meubel meer over kan laten steken ten opzichte van de haard en een betere verhouding krijgt tussen het meubel de haard. Deze is optioneel.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard is eenvoudig te installeren dankzij de plug-and-play opzet. De haard wordt bijna helemaal compleet geleverd, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met opbouwen en installeren. Natuurlijk kunnen we jou ook een handje helpen. Samen denken we mee en adviseren we je over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen, de haard opbouwen en gelijk testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of in te bouwen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. Onze expertise en ervaring delen we graag met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We schakelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is een proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via het systeem met dubbele uitlaten. Hierdoor ontstaat er een efficiënt verwarmde ruimte.
 • Warmtevermogen: 1500 W
 • Voedingsspanning: 220–240 V AC
 • Nominaal vermogen: 50 Hz
 • Zekering: 13 Amp
 • Verlichting: LED
 • Nieuwste technieken: 3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie: Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 120 cm
 • Afmeting Inbouwhoogte: 56 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 31 cm

 

Kenmerken van British Fire

Voordelen

Flexibel installatiesysteem - Bij deze haard kun je tijdens de installatie kiezen of je hem eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt hebben. Er zijn extra zijpanelen beschikbaar om de zijkanten af te sluiten, indien gewenst.

Geen onderhoud nodig - Deze haard heeft geen onderdelen die regelmatig onderhoud vereisen.

 

Nadelen

Spiegelende achterwand - Deze elektrische haard heeft een enigszins reflecterende achterwand, wat een effect creëert alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Sommige klanten ervaren dit als een doorkijkhaard, wat meer ruimtegevoel geeft. Bij veel natuurlijk licht is de reflectie duidelijker zichtbaar. Als je kiest voor de dark glass optie, verminder je de spiegeling met 70%.

Andere modellen en afmetingen

British Fires heeft diverse modellen en afmetingen, we laten ze graag aan je zien:

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »