Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

British Fires Holbury 1200 | 184 cm | Inbouwhaard

De British Fires Holbury is dé oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor de warmte en gezelligheid van een openhaard. Met zijn realistische LED vuurbeeld en Deluxe houtset, creëert de Holbury een sfeervolle ambiance in elke kamer.

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De British Fires Holbury 1200 is een oogverblindende open-front LED haard, die jou standaard een deluxe houtset biedt. Perfect voor jou, als je zoekt naar een stijlvolle haard met een keuze tussen een chique grijze of witte MDF-marmeren afwerking.

 

De Holbury zit vol met indrukwekkende vlam-effecten en diverse geweldige functies, zoals downlighting, meerdere gloeibedkleuren en geplande/tijdgestuurde verwarming. En het mooiste? Je bedient alles met één simpele druk op de knop, zodat je optimaal geniet van de warmte en sfeer die deze haard creëert.

 

Opties

De British Fire Holbury serie biedt je een adembenemende vuurervaring en de vrijheid om de haard helemaal naar jouw wensen aan te passen. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen met deze haard:

 

Deluxe echte houtblokken

Je kunt de British Fires optioneel uitbreiden met een deluxe houtset voor een extra realistische look. Dit handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft je het gevoel dat er levensechte houtblokken in de haard liggen - een onmisbaar element.

 

Vlammen en branderbed

Met de British Fires Holbury stel je jouw haard helemaal persoonlijk in. Zoek je een warmere vuurbeleving? Geen probleem. Pas ook het branderbed aan met de Slate View, Forest View of Diamond Light View:

 • Slate view: Voeg leisteen en kristallen toe aan het brandstofbed om meer licht in je haard te brengen en een overweldigend gloeibed te creëren.
 • Forest view: Leg een laag houtsnippers neer voor een aardse uitstraling die doet denken aan versplinterd hout.
 • Diamond light view: Vul de haard met kleine en grote kristallen om je brandstofbed in verschillende kleuren licht te laten schitteren.

 

De Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet af zonder verwarmingsfunctie. Daarom heeft British Fires bij de Holbury een warmtemodule toegevoegd, die werkt op basis van Air Curtain technologie. Koude lucht wordt aangezogen en vervolgens verwarmd de haard uitgeblazen, zodat je lekker warm zit in jouw favoriete stoel. En met de afstandsbediening pas je deze warmtemodule moeiteloos aan.

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdige of driezijdige haard? Geen zorgen! De British Fires Holbury wordt geleverd met zijpanelen, waarmee je ter plekke beslist of je jouw haard eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt installeren.

 

Instellingen voor het vlammenspel en de bodem

Bepaal zelf de helderheid van de vlammen met drie lichtstanden en stel de bodem in op drie kleuren om je haard helemaal naar eigen smaak te personaliseren.

 

Installatie

Zelf opbouwen en installeren

Deze haard is eenvoudig te installeren, aangezien hij in ongeveer vier onderdelen wordt geleverd. Je kunt de haard zelf opbouwen en installeren, maar als je wilt, kunnen wij je hierbij helpen. Wij denken graag met je mee en geven persoonlijk advies over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je liever geen omkijken hebt naar het proces, kan onze monteur bij jou thuis de haard opbouwen en gelijk testen. Daarna kun jij de haard nog zelf installeren of inbouwen in je meubel.

 

Haard + meubel door ons

Wil je het totaalplaatje? Wij denken uitgebreid met je mee over wat het beste past in jouw situatie. We brainstormen over de mogelijkheden, schetsen een meubel en laten het uiteindelijk in een 3D-tekening zien. In onze showroom bespreken we de details aan de hand van stalen en voorbeelden. Zodra we het eens zijn, meten we de situatie in en realiseren we jouw droommeubel met haard.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel laat maken door een interieurbouwer, horen we dat graag. Wij zorgen ervoor dat je zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Heb je te maken met een storing of defect? Onze eigen servicemonteur komt graag langs. Zo kunnen we snel schakelen en hoef je niet van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Dat is wel zo prettig!

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is het proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via ons systeem met dubbele uitlaten, dat discreet boven het glas is geplaatst, waardoor een efficiënt verwarmde ruimte ontstaat.
 • Warmtevermogen:1400 W
 • Voedingsspanning:220–240 V AC
 • Nominaal vermogen:50 Hz
 • Zekering:13 Amp
 • Verlichting:LED
 • Nieuwste technieken:3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie:Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 184 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 32,25 cm
 • Afmeting inbouwhoogte: 62,8 cm

 

Kenmerken van British Fire Holbury 1200

Voordelen

One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.

Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

 

Nadelen

Deze elektrische haard heeft een reflecterende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Een aandachtspunt is wel dat bij veel natuurlijk licht er meer reflectie van de achterwand is.  Gelukkig kan je deze spiegeling aanzienlijk verminderen me de dark glass optie.

 

Eventueel andere afmetingen van andere modellen

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Elektrisch
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Nee