Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

British Fires Holbury 870 | 105 cm | Inbouwhaard

De British Fires Holbury is dé oplossing voor wie op zoek is naar een alternatief voor de warmte en gezelligheid van een openhaard. Met zijn realistische LED vuurbeeld en Deluxe houtset, creëert de Holbury een sfeervolle ambiance in elke kamer.

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De British Fires Holbury 870 is een schitterende LED-haard zonder glazen front, die standaard geleverd wordt met een luxe houtset. Perfect voor jou als je op zoek bent naar een stijlvolle haard met de keuze tussen een verfijnde grijze of witte MDF-marmerlook afwerking.

 

De Holbury is uitgerust met bekroonde vlam-effecten en talloze andere fantastische functies, zoals sfeerverlichting, diverse gloeibedkleuren en programmeerbare/tijdgestuurde verwarming. En het mooiste is dat je dit alles eenvoudig bedient met één druk op de knop, zodat je nog meer kunt genieten van de warmte en ambiance die deze haard biedt.

 

Opties

De British Fire Holbury-serie biedt een adembenemende vuurervaring en geeft je de vrijheid om de haard helemaal naar jouw smaak af te stemmen. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is met deze haard:

 

Luxe echt-lijkende houtblokken

Je kunt de British Fires optioneel uitbreiden met een luxe houtset voor een nóg realistischer effect. Het handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft je het gevoel dat er echte houtblokken in de haard liggen, wat het een onmisbaar element maakt.

 

Vlammen en branderbed

Je kunt de British Fires Holbury 870 helemaal naar jouw wensen aanpassen. Zo is het geen probleem als je een warmere vuurbeleving wilt. Je kunt ook het branderbed aanpassen door te kiezen uit de Slate View, Forest View en Diamond Light View, die hieronder worden beschreven:

 • Slate view: Breng het brandstofbed van de British Fire Holbury tot leven door een vleugje leisteen en kristallen toe te voegen. Deze opstelling laat meer licht door, wat zorgt voor een helderder en overweldigend gloeibed.
 • Forest view: Geef je haard een aards gevoel door een laag houtsnippers toe te voegen, alsof het hout in de haard echt is versplinterd.
 • Diamond light view: Houd je van sprankeling en sensatie? Vul dan de haard met kleine en grote kristallen, zodat het brandstofbed verschillende kleuren licht kan uitstralen.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. Daarom heeft British Fires bij de Holbury een warmtemodule toegevoegd op basis van Air Curtain-technologie. Dit betekent dat er koude lucht naar binnen wordt gezogen en vervolgens verwarmd de haard weer verlaat, en dat over vrijwel de hele breedte van de haard. Zo komt de warmte ook bij jouw favoriete stoel terecht. En met de afstandsbediening pas je deze warmtemodule gemakkelijk aan.

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdig of driezijdige haard? Geen probleem voor de British Fires Holbury! Deze haard wordt geleverd met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt beslissen of je de haard als eenzijdig , tweezijdig of driezijdig wilt installeren.

 

Instelmogelijkheden van het vlammenspel en de bodem

Je bepaalt zelf de helderheid van de vlammen met drie lichtstanden, variërend van fel tot minder fel. Daarnaast kun je de bodem op drie kleuren instellen om de haard te personaliseren naar jouw smaak.

 

Installatie

Zelf opbouwen en installeren

De installatie van deze haard is vrij eenvoudig. Het wordt in ongeveer vier onderdelen geleverd. Je mag de haard zelf opbouwen en installeren, maar wij kunnen je hierbij ook helpen. We denken met je mee en geven je persoonlijk advies over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je zeker wilt weten dat het goed gebeurt en je er zelf geen omkijken naar hebt, laat het dan door ons doen. Onze monteur komt bij je thuis, bouwt de haard op en test deze meteen. Jij kunt de haard vervolgens zelf installeren of inbouwen in je meubel.

 

Haard + meubel door ons

Wil je het totaalplaatje? We denken graag met je mee over wat het beste past in jouw situatie. Samen brainstormen we over de mogelijkheden, schetsen we een meubel en laten we het uiteindelijk zien in een 3D-tekening. In onze showroom bespreken we de details aan de hand van stalen en voorbeelden. Zodra we het eens zijn, meten we de situatie in om jouw droommeubel met haard te realiseren.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel door een interieurbouwer laat maken, horen we dat graag. Wij zorgen ervoor dat je er zo min mogelijk werk aan hebt en alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer om jouw droommeubel met haard werkelijkheid te laten worden.

 

Service

Heb je te maken met een storing of defect? Wij komen langs met onze eigen servicemonteur. Hierdoor kunnen we snel schakelen, en word je niet van het kastje naar de muur gestuurd. Daar houden we niet van.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is het proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via ons systeem met dubbele uitlaten, dat discreet boven het glas is geplaatst, waardoor een efficiënt verwarmde ruimte ontstaat.
 • Warmtevermogen:1400 W
 • Voedingsspanning:220–240 V AC
 • Nominaal vermogen:50 Hz
 • Zekering:13 Amp
 • Verlichting:LED
 • Nieuwste technieken:3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie:Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 105 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 32,2 cm
 • Afmeting inbouwhoogte: 50,9 cm

 

Kenmerken van British Fire Holbury

Voordelen

 • One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.
 • Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

Nadelen

 • Deze elektrische haard heeft een reflecterende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Een aandachtspunt is wel dat bij veel natuurlijk licht er meer reflectie van de achterwand is. Gelukkig kan je deze spiegeling aanzienlijk verminderen me de dark glass optie.

 

Eventueel andere afmetingen van andere modellen

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Elektrisch
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Nee