Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

British Fires New Forest 1900 | 190 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Zoek je een adembenemende en levensechte vuurervaring? Dan is de British Fire New Forest 1900 dé haard voor jou. Deze haard blinkt uit in diepte en vuurkleur, waardoor je het gevoel hebt naar een echt vuur te kijken. De hoogwaardige houtstammen geven je het gevoel dat je door het New Forest bos in Engeland wandelt. En dankzij de Air Curtain technologie geniet je ook nog eens van heerlijke warmte!

 

Opties

De British Fire New Forest serie biedt een onvergetelijke vuurbeleving en tal van mogelijkheden om de haard naar jouw wens aan te passen. Hieronder leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is:

 

Deluxe real logs

Standaard is de British Fires uitgerust met een keramisch houtset, vergelijkbaar met wat je in gashaarden ziet. Je kunt dit uitbreiden met een deluxe houtset voor een nog realistischere uitstraling. Het handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft je het gevoel dat er echte houtblokken in de haard liggen. Een onmisbaar element voor de ultieme haardervaring.

 

Branderbed decoratie

Je hebt de keuze uit drie verschillende branderbedopties: Slate View, Forest View en Diamond Light View. Hieronder worden ze beschreven:

 • Slate view: Geef je haard een sprankelende touch door leisteen en kristallen toe te voegen. Hierdoor ontstaat een prachtig gloeibed dat je haard extra licht en levendigheid geeft.
 • Forest view: Creëer een aards gevoel met een laag houtsnippers. Het lijkt net alsof het hout in de haard echt is versplinterd.
 • Diamond light view: Voor een vleugje glamour kun je je haard vullen met kleine en grote kristallen. Zo schittert je brandstofbed in diverse kleuren licht.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. De New Forest serie van British Fires bevat een warmtemodule gebaseerd op Air Curtain technologie. Koude lucht wordt aangezogen en verwarmd weer de kamer ingeblazen, zodat je overal van de warmte kunt genieten. De module is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening.

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdige of driezijdige haard? Geen probleem! De British Fires New Forest 1900 wordt geleverd met zijpanelen, zodat je zelf kunt bepalen of je de haard eenzijdig, tweezijdig of driezijdig installeert.

 

Dark Glass

Voor minder reflectie op de achterwand van de haard en een nog beter vlameffect raden we het Dark Glass achterscherm aan. Dit scherm reflecteert 70% minder dan een normale achterwand, waardoor je vuurbeeld extra wordt benadrukt.

 

Aanpassen vlammenspel en bodem

Heb je een voorkeur voor de helderheid van de vlammen? Geen zorgen, je kunt kiezen uit drie lichtstanden, van fel tot minder fel. Ook de bodem is aan te passen in drie verschillende kleuren, zodat je jouw haard helemaal naar eigen smaak kunt personaliseren.

 

Installatie

Doe-het-zelf of met hulp

De installatie van deze haard is een eenvoudig klusje. Bijna alles wordt compleet geleverd, maar het glas wordt apart verpakt vanwege de breekbaarheid. Je kunt echter zelf het glas plaatsen met behulp van onze instructievideo. Op die manier weet je precies hoe je het moet doen. Als je liever wat hulp wilt, staan we voor je klaar. Onze monteur komt bij jou thuis, bouwt de haard op en test deze direct, zodat je zeker weet dat alles naar behoren werkt. Als je kiest voor de optie dark glass, wordt deze ook apart geleverd vanwege de breekbaarheid. Je ontvangt van ons een instructievideo, zodat je precies weet hoe je het glas moet plaatsen. Je hebt de haard dan binnen de kortste keren in elkaar gezet.

 

Haard + meubel samen

Wil je het totaalplaatje? Laten we samen nadenken over wat het beste past in jouw situatie. We brainstormen over de mogelijkheden, schetsen een meubel en presenteren het uiteindelijk in een 3D-tekening. Samen werken we de details uit met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Als we het eens zijn over het ontwerp, meten we de situatie op om jouw droommeubel met haard te realiseren.

 

Interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, horen we dat graag. We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. Onze expertise en ervaring delen we met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Is er een storing of defect? Onze eigen servicemonteur komt snel langs. Geen gedoe met van het kastje naar de muur gestuurd worden – daar houden we net zo min van als jij.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is een proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via het systeem met dubbele uitlaten. Hierdoor ontstaat er een efficiënt verwarmde ruimte.
 • Warmtevermogen: 1500 W
 • Voedingsspanning: 220–240 V AC
 • Nominaal vermogen: 50 Hz
 • Zekering: 13 Amp
 • Verlichting: LED
 • Nieuwste technieken: 3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie: Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 190 cm
 • Afmeting Inbouwhoogte: 56,3 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 29,8 cm
 • Kenmerken van British Fire

 

Voordelen

One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.

Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

Nadelen

Deze elektrische haard heeft een wat spiegelende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Bij veel natuurlijk licht wordt de reflectie zichtbaarder. Als je kiest voor de dark glass optie verminder je de spiegeling met 70%.

 

Ontdek de modellen van British Fires

British Fires heeft diverse modellen en afmetingen, we laten ze graag aan je zien:

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Elektrisch
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja