Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

British Fires New Forest 870 | 87 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Zoek je een haard met een realistisch en adembenemend vuurspektakel? Dan is de British Fire New Forest 870 echt iets voor jou. Deze haard blinkt uit in diepte en vuurkleur, waardoor je het gevoel krijgt naar een authentieke haard te kijken. Bovendien zorgen de hoogwaardige houtstammen voor een beleving alsof je door het Engelse New Forest bos wandelt. En dankzij de Air Curtain technologie krijg je ook nog eens de warmte die je zoekt!

 

Opties

De British Fire New Forest serie biedt een prachtige vuurbeleving en geeft jou de vrijheid om de haard verder aan te passen aan je eigen voorkeuren. Hier lees je wat er allemaal mogelijk is met de haard:

 

Deluxe: echte houtblokken

Standaard is de British Fires New Forest 870 uitgerust met een keramisch houtset, vergelijkbaar met wat je in gashaarden vindt. Optioneel kun je kiezen voor een deluxe houtset, wat zorgt voor een nog realistischer effect. Het handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft je het gevoel dat er échte houtblokken in de haard liggen. Een onmisbaar onderdeel voor jouw haardbeleving!

 

Branderbed decoratie

Je kunt het branderbed op drie manieren inrichten: Slate View, Forest View en Diamond Light View. Hieronder lees je er meer over:

 • Slate view: Voeg een vleugje leisteen en kristallen toe aan je British Fire New Forest haard voor een levendiger brandstofbed. Deze opstelling laat meer licht toe, wat resulteert in een indrukwekkend gloeibed.
 • Forest view: Maak je haard af met een onderlaag van houtsnippers voor een echt aards gevoel, alsof het hout in de haard écht versplinterd is.
 • Diamond light view: Houd je van glitter en glamour? Vul je haard dan met kleine en grote kristallen, zodat je brandstofbed allerlei kleuren licht kan uitstralen.

 

Air Curtain warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. Daarom heeft British Fires de New Forest serie voorzien van een warmtemodule op basis van Air Curtain technologie. Koude lucht wordt naar binnen gezogen en verwarmd weer de kamer in geblazen. Zo krijg je de warmte precies waar je wilt. En met een afstandsbediening kun je de warmtemodule eenvoudig bedienen!

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdige of driezijdige haard? Geen zorgen! De British Fires New Forest wordt geleverd met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt beslissen of je de haard eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt installeren.

 

Dark Glass

Wil je minder weerspiegeling op de achterwand van je haard en een nóg beter vlameffect? Overweeg dan het Dark Glass achterpaneel. Dit paneel reflecteert 70% minder licht dan een normale achterwand, waardoor het vuurbeeld extra opvalt.

 

Instelmogelijkheden voor vlammen en bodem

Je kunt de intensiteit van de vlammen aanpassen met drie lichtstanden, van fel tot minder fel. Daarnaast heb je de keuze uit drie kleuren voor de bodem, zodat je de haard helemaal naar jouw smaak kunt personaliseren.

 

Verdiepte kaders

De haard is beschikbaar met een driezijdig verdiept kader. Hiermee kun je het meubel verder laten uitsteken ten opzichte van de haard, wat zorgt voor een betere verhouding tussen het meubel en de haard. Deze optie is optioneel.

 

Installatie

Zelf opbouwen en installeren

De haard is eenvoudig te installeren dankzij het plug-and-play systeem. Hij wordt bijna helemaal compleet geleverd. Je kunt de haard zelf opbouwen en installeren, maar je mag ook hulp inschakelen. We denken graag met je mee en geven advies over de beste manier om de haard te installeren. Als je liever geen zorgen hebt, kunnen we het voor je regelen. Onze monteur komt bij je thuis, bouwt de haard op en test hem meteen. Daarna kun je de haard zelf inbouwen in je meubel, als je dat wilt.

 

Haard + meubel samen

Wil je het totaalplaatje? We denken graag met je mee over wat het beste past in jouw situatie. We bespreken de mogelijkheden, maken een schets van het meubel en laten het resultaat uiteindelijk zien in een 3D-tekening. Samen met jou vullen we de details in, aan de hand van stalen en voorbeelden in onze showroom. Als we het samen eens zijn, meten we de situatie in, zodat we jouw droommeubel met haard kunnen realiseren.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel laat maken door een interieurbouwer, horen we dat graag. We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Heb je te maken met een storing of defect? We komen langs met onze eigen servicemonteur. Zo kunnen we snel handelen en word je niet van het kastje naar de muur gestuurd. Dat is wel zo prettig.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is een proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via het systeem met dubbele uitlaten. Hierdoor ontstaat er een efficiënt verwarmde ruimte.
 • Warmtevermogen: 1500 W
 • Voedingsspanning: 220–240 V AC
 • Nominaal vermogen: 50 Hz
 • Zekering: 13 Amp
 • Verlichting: LED
 • Nieuwste technieken: 3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie: Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting glasbreedte: 84,5 cm
 • Afmeting glashoogte: 32,9 cm
 • Afmeting diepte: 31 cm

 

Kenmerken van British Fire

Voordelen

 • One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.
 • Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

 

Nadelen

 • Deze elektrische haard heeft een wat spiegelende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Bij veel natuurlijk licht wordt de reflectie zichtbaarder. Als je kiest voor de dark glass optie verminder je de spiegeling met 70%.

 

Andere modellen en afmetingen

British Fires heeft diverse modellen en afmetingen, we laten ze graag aan je zien:

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Elektrisch
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja