British Fires Winchester 870 | 120 cm | Elektrische Hanghaard

De British Fires New Forest Winchester is een adembenemende elektrische hanghaard met een ontzettend realistische vuurbeleving! De diepte, vuurkleur en de houtstammen zorgen voor het gevoel alsof je naar een echte haard kijkt. Mis hem niet!

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Als je op zoek bent naar een levensechte en adembenemende vuurervaring, dan is de British Fire New Forest Winchester 870 de ideale haard voor jou. Deze haard richt zich op aspecten zoals diepte en vuurkleur, waardoor je het gevoel krijgt naar een authentieke haard te kijken. Bovendien geven de kwalitatieve houtstammen je het gevoel alsof je door het New Forest bos in Engeland wandelt. Daarnaast zijn alle modellen uitgerust met Air Curtain-technologie, waarbij koele lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug de kamer in wordt verspreid via het dubbele en unieke uitlaatsysteem. Zo geniet je ook van de warmte!

 

Winchester en Brockenhurst

De elektrische wandhaarden van British Fires zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De Winchester-versie is beschikbaar in grijs marmer en wit marmer, net als de Brockenhurst-versie. Het verschil zit in het design: de Brockenhurst heeft een langer onderblad. De inspiratie voor het ontwikkelen van de Winchester-suite kwam voort uit de vraag: hoe kunnen we onze bekroonde LED-vlameffect technologie combineren met een verbluffend beeldscherm dat past in een modern huis? Het antwoord was om een suite met marmereffect te ontwerpen die strak, solide en tijdloos is. Elk detail is zorgvuldig uitgewerkt om tot een overtuigend ontwerp met marmereffect te komen, dat het middelpunt van elk huis kan zijn.

 

De Winchester-haard is afgewerkt met de nieuwste MDF-technologie. Lichtgewicht en sterk qua uiterlijk en duurzaamheid, het afgeschuinde ontwerp voegt een vleugje charme toe aan elke kamer. De MDF-constructiemethoden zijn milieuvriendelijk en de gebruikte materialen zijn duurzaam.

 

Opties

De British Fire Winchester biedt een adembenemende vuurervaring en geeft je de vrijheid om de haard verder af te stemmen op jouw wensen. Hieronder leggen we uit wat er allemaal mogelijk is met deze haard:

 

Deluxe echte houtblokken

 

De British Fires Winchester 870-haard kan optioneel worden uitgebreid met een luxe houtset, waardoor de haard nog realistischer wordt. De handgemaakte, geschroeide en verkoolde houtset geeft het gevoel dat er echte houtblokken in de haard liggen. Een onmisbaar onderdeel voor de haard.

 

Vlammen en branderbed

Daarnaast kun je de British Fires Winchester helemaal naar eigen smaak instellen. Wil je een warmere vuurervaring? Geen probleem. Je kunt ook het branderbed aanpassen. Je hebt hierbij de keuze uit Slate View, Forest View en Diamond Light View, die hieronder worden beschreven:

 • Slate view: Bij de British Fire Winchester kun je het brandstofbed tot leven brengen door een vleugje leisteen en kristallen toe te voegen. Deze opstelling laat meer licht toe, waardoor het gloeibed helder der en overweldigend wordt.
 • Forest view: Je kunt je haard ook afmaken met een onderlaag van houtsnippers, waardoor je een echt aards gevoel krijgt. Het lijkt net alsof het hout in de haard echt is versplinterd.
 • Diamond light view: Als je meer houdt van glinstering en sensatie, kun je de haard vullen met kleine en grote kristallen. Hierdoor kan het brandstofbed verschillende kleuren licht weergeven.

 

De Air Curtain-warmtemodule

Een haard is natuurlijk niet compleet zonder verwarmingsfunctie. Daarom heeft British Fires bij de Winchester-serie een warmtemodule toegevoegd die op basis van Air Curtain-technologie werkt. Dit betekent dat koude lucht naar binnen wordt gezogen en vervolgens weer verwarmd de haard verlaat. Dit gebeurt over vrijwel de gehele breedte van de haard, waardoor je de warmte ook in jouw favoriete stoel voelt. Deze warmtemodule kun je uiteraard aanpassen met een afstandsbediening. Makkelijk in gebruik!

 

Vuurzichten

Kun je niet kiezen tussen een front, tweezijdige of driezijdige haard? Geen probleem voor de British Fires Winchester. Deze haard wordt geleverd met zijpanelen, zodat je ter plekke kunt bepalen of je de haard als eenzijdig, tweezijdig of driezijdig wilt installeren.

 

Dark Glass

Voor nog minder weerspiegeling op de achterwand van de haard en een beter vlameffect raden we aan te kiezen voor het Dark Glass-achterscherm. Dit scherm weerkaatst 70% minder dan de normale achterwand, waardoor het vuurbeeld nog meer wordt benadrukt.

 

Instelmogelijkheden van het vlammenspel en de bodem

Je kunt de helderheid van de vlammen aanpassen met drie lichtstanden, van fel naar minder fel. Daarnaast kun je ook de bodem op drie kleuren instellen, zodat je het naar eigen smaak kunt personaliseren.

 

Installatie

Zelf opbouwen en installeren

De installatie van deze haard is redelijk eenvoudig. Het wordt in ongeveer 7 onderdelen geleverd. Je kunt de haard zelf opbouwen en installeren, maar je kunt het ook aan ons overlaten. We denken met je mee en geven je advies over hoe je de haard het beste kunt opbouwen en installeren. Als je er zeker van wilt zijn dat alles goed is en er zelf geen omkijken naar wilt hebben, kunnen wij het voor je doen. Onze monteur komt bij jou thuis, bouwt de haard op en test deze ook gelijk. Je kunt de haard vervolgens zelf installeren of inbouwen in jouw meubel.

 

Haard + meubel door ons

Wil je het totaalplaatje? Wij denken uitgebreid met je mee over wat het beste past in jouw situatie. We brainstormen over de mogelijkheden, schetsen een meubel en laten het uiteindelijk in een 3D-tekening zien.

 

Interieurbouwer

Wanneer je door je interieurbouwer een meubel laat maken, dan horen we het graag. Wij zorgen ervoor dat jij er zo min mogelijk werk aan hebt en alles goed geregeld wordt. Wij delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard realiteit kan worden.

 

Service

Is er een storing of defect? Wij komen langs met onze eigen servicemonteur. We kunnen hierdoor snel schakelen en jullie worden niet van het kastje naar de muur gestuurd. Daar houden wij niet van.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Air Curtain Technology: (ACT) is het proces waarbij koelere lucht naar binnen circuleert en verwarmde lucht terug in de kamer wordt verspreid via ons systeem met dubbele uitlaten, dat discreet boven het glas is geplaatst, waardoor een efficiënt verwarmde ruimte ontstaat.
 • Warmtevermogen:1400 W
 • Voedingsspanning:220–240 V AC
 • Nominaal vermogen:50 Hz
 • Zekering:13 Amp
 • Verlichting:LED
 • Nieuwste technieken:3-D en 4-D vuurbeeld
 • Inclusief decoratie:Logsets en ice cristals
 • Optie voor wandmontage inbegrepen
 • CE gecertificeerd
 • Inclusief afstandsbediening
 • Afmeting inbouwbreedte: 120 cm
 • Afmeting inbouwdiepte: 40,4 cm
 • Afmeting inbouwhoogte: 61,1 cm

 

 

Kenmerken van Britisch Fires Winchester

Voordelen

One Box systeem - Je kunt bij deze haard tijdens de installatie bepalen of hij eenzijdig, tweezijdig en driezijdig moet worden. Je kunt zijpanelen bij laten leveren waarmee de zijkanten gesloten kunnen worden.

Onderhoudsvrij - er zijn geen onderdelen in de haard die periodiek onderhoud vereisen.

 

Nadelen

Deze elektrische haard heeft een reflecterende achterwand. Dit geeft een effect alsof de vlammen zich tussen de houtblokken afspelen. Wij horen ook veel dat klanten het ervaren als een doorkijkhaard en meer ruimte creëert. Een aandachtspunt is wel dat bij veel natuurlijk licht er meer reflectie van de achterwand is.  Gelukkig kan je deze spiegeling aanzienlijk verminderen me de dark glass optie.

 

Eventueel andere afmetingen van andere modellen

British Fires New Forest Winchester 1200 – 173 cm breed

British Fires New Forest Winchester 1600 – 193 cm breed

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Hoeveel stroom verbruikt deze haard? 

De haard maakt gebruik van LED techniek. De exacte waardes zijn niet bekend vanuit de fabrikant, maar houd rekening met ongeveer 20-30 watt per uur wanneer de haard op sfeerstand staat. Als de verwarmingsfunctie wordt ingeschakeld komt hier 1500 watt per uur bij.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Elektrisch
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »