Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

Element4 Elite 80H e | 80,4 cm | Elektrische inbouwhaard

De Element4 Elite 80H e heeft de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Door zijn realistische vuurbeeld is de haard bijna niet van echt te onderscheiden! Deze haard brengt de gezellige sfeer van een traditionele openhaard in huis!

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Element4 Elite serie biedt een prachtig vlammenbeeld met scherpe vlammen, dankzij de spitvuurtechniek die Element4 hanteert. De haard creëert een realistisch en levendig vuureffect dat de sfeer in jouw ruimte versterkt. Met de verschillende vlamanimaties en de mogelijkheid om LED-verlichting in de bodem, achterwand en bovenkant aan te passen, kun je de ideale combinatie vinden die bij jouw voorkeuren past.

 

De haard is uitgerust met een handige afstandsbediening en een e-smart app, waarmee je de verwarming kunt regelen en de diverse vlamanimaties kunt instellen. Daarnaast kun je de felheid en snelheid van de vlammen naar wens aanpassen. Met deze gebruiksvriendelijke bedieningsopties kun je moeiteloos de haard aanpassen aan jouw gewenste sfeer en comfort.

 

De Element4 Elite serie elektrische inbouwhaarden biedt een eenvoudige oplossing voor diverse situaties. Dankzij het brede scala aan beschikbare afmetingen, waaronder maar liefst 5 verschillende formaten, en de mogelijkheid om te kiezen uit 3 varianten, is er altijd een haard die perfect past bij jouw ruimte. Of je nu een front-, hoek- of 3-zijdige plaatsing wenst, de Element4 Elite serie biedt de flexibiliteit om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

 

 

Opties

Decoratie houtset

De Element4 Elite serie wordt standaard geleverd met een hoogwaardig houtset dat een zeer realistische uitstraling heeft. Element4 hecht veel waarde aan de vrijheid van de eindgebruiker en daarom kun je zelf bepalen hoe je de houtblokken en het overige decoratiemateriaal plaatst. Hierdoor kun je de haard naar eigen smaak en stijl inrichten, waardoor je een unieke en persoonlijke touch aan je haard kunt geven.

 

Ontspiegeld glas

De haard is standaard uitgerust met ontspiegeld glas. Dit speciale glas minimaliseert reflecties, waardoor je een helder en onbelemmerd zicht hebt op de vlammen. Hierdoor kun je optimaal genieten van het prachtige vuurspel dat de Element4 Elite serie biedt. Het ontspiegelde glas draagt bij aan een nog intensere beleving van de haard.

 

One-box-systeem

Het one-box-systeem van de Element4 Elite serie zorgt voor een eenvoudige en flexibele installatie. Deze efficiënte opzet maakt het mogelijk om de haard op verschillende manieren te plaatsen, zoals in een frontale opstelling, in een hoek of als een 3-zijdige haard. Dankzij dit systeem kan Element4 de levertijden goed beheren, waardoor je snel kunt genieten van je nieuwe haard.

 

Bediening

De Element4 Elite serie wordt geleverd met een handige afstandsbediening en een slimme app. Met de afstandsbediening kun je de haard eenvoudig bedienen vanaf de comfortabele plek van je bank. Daarnaast kun je de haard via de smart app bedienen, die je kunt koppelen aan je wifi-netwerk. Hierdoor kun je de haard gemakkelijk aansturen en instellingen wijzigen vanaf verschillende apparaten, zoals je smartphone of tablet. Met deze moderne bedieningsmogelijkheden heb je volledige controle over de sfeer en functionaliteit van je haard.

 

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

De Element4 Elite serie is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor de installatie een eenvoudig proces is. De haard wordt bijna volledig gemonteerd geleverd, waardoor je snel aan de slag kunt met het opbouwen en installeren ervan. Mocht je tijdens het proces vragen hebben of advies nodig hebben, staan onze experts klaar om je te helpen. We denken met je mee en adviseren je over de beste aanpak om de haard op te bouwen en te installeren. Als je de voorkeur geeft aan professionele ondersteuning en een gegarandeerd goed resultaat, kunnen onze monteurs bij je langskomen om de haard op te bouwen en meteen te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of in te bouwen, waardoor je de haard naadloos kunt integreren in je interieur.

 

Haard + meubel samen geregeld

Als je droomt van een compleet plaatje waarin de haard perfect past bij een speciaal ontworpen meubel, helpen we je graag om jouw visie werkelijkheid te maken. We gaan uitgebreid met je brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen het meubel en laten je een gedetailleerde 3D-tekening zien, zodat je een realistisch beeld krijgt van het eindresultaat. In onze showroom kunnen we stalen en voorbeelden laten zien om de details van het meubel te bespreken. Zodra we samen tot een besluit komen, komen we bij je langs om de situatie op te meten. Vervolgens gaan we aan de slag om jouw droommeubel met haard werkelijkheid te maken.

 

Interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, ondersteunen we je graag tijdens het proces. We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat het meubel perfect aansluit bij de haard en jouw wensen. Samen zorgen we ervoor dat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Bij Element4 hechten we veel waarde aan een uitstekende service. Mocht er onverhoopt een storing of defect optreden, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteurs staan voor je klaar en komen snel bij je langs om het probleem op te lossen. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd en dat je kunt vertrouwen op een snelle en efficiënte service. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Merk: Element4
 • Model: Elite 80H e
 • Serie: Elite
 • Brandstof: Elektrisch
 • Vuurzicht: front/tweezijdig/driezijdig
 • Instelbare vlam: ja
 • Type kachel: inbouw
 • Afvoer: geen
 • Materiaal: plaatstaal
 • Kleur: zwart
 • verwarmingsfunctie: ja
 • Maximaal vermogen: 1,5 kW
 • Afmeting breedte: 80,4 cm
 • Afmeting diepte: 31,5 cm
 • Afmeting hoogte: 76,2 cm
 • Bediening: afstandsbediening en app
 • Thermostaat: ja
 • Branderdecoratie: houtstammen

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Gunstige inbouwdiepte: De Element4 Elite serie heeft een compact ontwerp dat geschikt is voor verschillende inbouwruimtes, waardoor het gemakkelijk te integreren is in je interieur.

 • 16 kleurpatronen, regelbaar in felheid en snelheid: Met de haard kun je genieten van een breed scala aan kleurpatronen, die je naar wens kunt aanpassen in termen van felheid en snelheid. Zo kun je de sfeer creëren die perfect past bij jouw voorkeuren.

 • Prachtig vlammeneffect: De haard biedt een indrukwekkend vlammeneffect dat realistisch en sfeervol is, waardoor je de illusie hebt van een echte open haard. Het golvende vlammeneffect draagt bij aan een authentieke en levendige vuurervaring.

 • Zelf bepalen hoe je houtblokken en decoratie komen te liggen: Element4 geeft je de vrijheid om de haard naar eigen wens in te richten. Je kunt de houtblokken en decoratie op een manier plaatsen die het beste bij jouw smaak en stijl past, waardoor je een unieke uitstraling creëert.

 • Ontspiegeld glas waardoor je beter zicht hebt op de vlammen: Dankzij het ontspiegelde glas kun je ongehinderd genieten van het prachtige vlammenspel. Het vermindert reflecties, waardoor je een helder en duidelijk zicht hebt op de vlammen en hun bewegingen.

 

Nadelen

 • Soms lijk het als of je kleine gaatjes in de vlammen ziet zitten: In sommige gevallen kunnen kleine gaatjes in de vlammen zichtbaar zijn. Dit kan een licht negatief effect hebben op de algehele visuele ervaring.

 • De vlammen zitten vlak tegen de achterwand waardoor het 3D effect minder lijkt: Vanwege de positionering van de vlammen tegen de achterwand kan het 3D-effect van de haard verminderd lijken. Dit kan invloed hebben op de diepte en dimensie van het vlammeneffect.

 • Er zit een spiegeling achterin de haard om de vlammen te kunnen creëren: Om de vlammen te creëren, wordt er gebruik gemaakt van een spiegeling achterin de haard. Hoewel dit nodig is voor het effect, kan het enigszins afleidend zijn en het visuele aspect beïnvloeden.

 

Afmetingen andere modellen

De Element4 Elite serie is in verschillende varianten leverbaar. Dat zijn:

 • Element4 Elite 60 I E
 • Element4 Elite 80HE
 • Element4 Elite 100E
 • Element4 Elite 125E
 • Element4 Elite 150E
 • Element4 Elite 180E

 

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

 
 

 

 

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »