Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-Box 1000/450 | 114 cm | Elektrische inbouwhaard front

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Faber E-Box 1000/450 front is een elektrische inbouwhaard met een fascinerend vuurbeeld dat wordt gecreëerd door opwervelende koudwaternevel en energiezuinige LED-verlichting. Geniet met één druk op de knop van een veilig en gezellig haardvuur. Het grote voordeel is dat er geen gas of schoorsteen nodig is, waardoor de haard niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook op vrijwel elke plek in de ruimte geplaatst kan worden. De Faber E-Box 1000/450 front wordt geleverd met een afstandsbediening en een elektrische bijverwarming van 1 kW. Met de afstandsbediening kun je de vlamhoogte in 6 standen regelen. De E-Box is een inbouwhaard die frameloos als front- of doorzichtmodel geleverd kan worden.

 

Opties

De Faber Ebox 1000/450 Front wordt standaard geleverd met een afstandsbediening. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 

Decoratie

De Faber E-Box 1000/450 Front is standaard voorzien van een zwarte plaat. Hierop kunnen verschillende soorten kiezels worden gelegd. Wij bieden witte stenen en een glazen acryle ice vulling aan. Dit glas heeft de uitstraling van doffe ijsblokjes. Optioneel is de haard ook verkrijgbaar met een prachtig houtset. Dit kunststof houtset bevat geïntegreerde ledverlichting om een sfeervol gloeibed te creëren. De blokken zelf gloeien ook mee, wat zorgt voor een prachtig effect.

 

Waterleiding of Waterpomp

Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die kan worden aangesloten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in jouw woonruimte te krijgen. We kunnen dit ook zelf realiseren met behulp van onze monteur of loodgieter.

 

Als een waterleiding niet mogelijk is, is er de optie van een waterpomp. Je kunt een verfbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die onder de haard geplaatst kan worden. Dit systeem is iets gevoeliger, omdat er een grotere kans is op vuil in de pomp. Als wij een waterbak voor jou regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt meegeleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. We kunnen ook met je meedenken over de beste manier om dit in jouw meubel in te bouwen, of we kunnen het volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

Om dit prachtige vlammenbeeld te creëren, heb je een wateraansluiting en een stroompunt nodig. Als je geen waterleiding kunt aanleggen, kan de haard ook worden aangesloten op een waterbox. Dit betekent dat er ergens een waterbak wordt geplaatst en vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard moet worden aangesloten op een gasleiding, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Je bent echter niet verplicht om de installatie door ons te laten doen, en sommige klanten doen het zelf. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard te installeren en sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. We denken samen met jou mee en adviseren je over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of in te bouwen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het zien in een 3D-tekening en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We reageren snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Liggend model
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Breedte: 114 cm
 • Diepte: 38,3 cm
 • Hoogte: 80 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Zeer levendig vlammeneffect zonder een vast patroon.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening
 • Vlamhoogte regelbaar in 6 standen
 • Keuze uit realistische houtset, carrara witte kiezels of glazen acryle ice vulling voor decoratie
 • Leverbaar als frameloos front- of doorzichtmodel.
 • Werkt op een normaal stopcontact en flexibele waterleiding of reservoir met pomp (optie).
 • Eenvoudig verwijderbare ruit voor onderhoud

 

Nadelen

 • Vereist iets meer onderhoud vanwege de damp die ontstaat uit water met kalk. Na verloop van tijd kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit kan gemakkelijk worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten hebben opgemerkt dat ze te veel in de lampen kijken als ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat dit niet de gebruikelijke kijkpositie is, maar dat de haard vanaf een afstand wordt bekeken, bijvoorbeeld vanaf de bank.

 

Afmetingen van andere modellen

Deze haard is ook verkrijgbaar in een doorkijkvariant, de Faber E-Box 1000/450 See Trough of doorkijkhaard.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen bij deze elektrische haard is 1 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Wat is het verschil tussen de E-box 1000 en de E-matrix 1050? 

Er zijn paar grote verschillen tussen de E-box en de E-matrix:

- Bij de E-box krijg je een kunststof houtset. Bij de E-matrix een keramisch houtset (zit ook in gashaarden). Een keramisch houtset geeft een realistischere look. Het voordeel van kunststof is, dat er vaak ook ledverlichting in verwerkt zit, wat een gloei effect geeft.

- Het glas loopt bij de E-box niet door (zie onderstaand) en bij de E-matrix wel. Bij de E-matrix kan dit, omdat er een speciaal beluchtingssysteem in zit die ervoor zorgt dat de ruiten niet beslaan. De E-box heeft dit niet. Is daarom minder strak afgewerkt, maar maakt het prijstechnisch wel weer interessanter.

- De verwarming is duidelijk zichtbaar bij de E-box en niet zichtbaar bij de E-matrix. De E-matrix is mooier afgewerkt.

- De e-matrix kan je bedienen met app en afstandsbediening. De e-box alleen met afstandsbediening.

- Bij de E-matrix kan je verschillende gloei bed kleuren instellen en de verlichting van de verbrandingskamer.

- Dus je hebt veel meer instelmogelijkheden. En uiteraard de prijs, maar dat zal je al wel gezien hebben.

- E-matrix heeft een 2kW verwarmingselement en de E-box een 1kW.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Zonder verwarming
 • Met ruit Ja