Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

Faber E-matrix Linear Fire 1050/400 I | 113 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 I is een goed alternatief voor traditionele gas- of houthaarden. Het unieke lage en breed gestrekte design, gecombineerd met een fascinerend vuurbeeld, maakt de E-Matrix Linear een zeer complete haard. Het gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld, voortgekomen uit de innovatieve Faber Opti-Myst techniek, creëert vlammen die nauwelijks te onderscheiden zijn van echt vuur. De prachtige vlammen, samen met de levensechte houtdecoratie en optioneel gloeibed, maken van deze haard een waar genot om naar te kijken. Bovendien biedt Fabers nieuwste ontwikkeling de mogelijkheid om de vlammen aan te passen naar jouw voorkeur met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Met de Faber E-Matrix Linear 1050/400 I heb je alleen een elektriciteits- en wateraansluiting nodig. Dankzij de minimale uitstoot en het beperkte energieverbruik is deze haard niet alleen milieuvriendelijk, maar ook toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een authentieke haard te ervaren, is de E-Matrix Linear 1050/400 I uitgerust met een krachtige verwarmingsfunctie van 2kW. Hiermee kun je de ruimte op een aangename manier verwarmen. Bovendien beschikt de haard over een regelbare knispermodule met vuurgeluid, wat de beleving compleet maakt.

 

Opties

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 I is standaard voorzien van een afstandsbediening en een app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet gaan gebruiken heeft Faber een basistoestel ontwikkeld die je kunt uitbreiden met de volgende opties: onderverlichting, topverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Gebruiksvriendelijke app

Met Faber beschik je over de meest gebruiksvriendelijke app in vergelijking met andere merken elektrische haarden. Binnen slechts 1 minuut kun je de Bluetooth-verbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. De app biedt talloze mogelijkheden om jouw ideale vlambeeld en verlichting in te stellen. Mocht er onverhoopt een storing optreden, dan zie je direct in de app welke storing het betreft. Je kunt deze storing aan ons doorgeven, zodat wij snel actie kunnen ondernemen. Met Faber ben je verzekerd van een moeiteloze en zorgeloze bediening van je haard via de gebruiksvriendelijke app.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Met onderverlichting creëer je een prachtig gloeieffect op de bodem van de haard, waardoor het vuureffect nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt daarentegen voor een schitterende lichtval en een gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Bij het kiezen van deze opties kun je in de app zelf de lichtkleur, felheid en snelheid naar wens instellen. Op deze manier kun je de haard volledig aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het is namelijk een persoonlijke beleving welke kleurencombinatie het meest realistisch overkomt. Met Faber heb je de vrijheid om de perfecte sfeer te creëren in je eigen haardomgeving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard wordt de haard geleverd met een gewone glazen ruit, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel bekend als Anti Reflectie glas. Dit speciale glas zorgt ervoor dat de ruit minder reflecteert, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt waarnemen zonder hinderlijke reflecties in het glas. Het ontspiegelde effect wordt bereikt door een speciale folie aan de binnenzijde van het glas. Ontspiegeld glas komt vooral goed tot zijn recht bij eenzijdige haarden. Met Faber kun je de kwaliteit van je kijkervaring naar een hoger niveau tillen door te kiezen voor ontspiegeld glas.

 

Zwart glazen achterwand

De standaarduitvoering van de haard is voorzien van een donkere matte achterwand. Als optie kun je echter kiezen voor een zwart glazen achterwand. Deze glazen achterwand creëert meer diepte in het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan daadwerkelijk het geval is. Met de keuze voor een zwart glazen achterwand kun je een extra dimensie toevoegen aan het visuele effect van de haard en een nog indrukwekkender vuurbeeld creëren.

 

Decoratie

De haard is standaard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Mocht je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice look willen hebben dan kun je die geleverd krijgen in plaats van het houtset.

 

Waterleiding of Waterpomp

De haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt verbinden met een waterkraan. Als we zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we onderzoeken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste locatie in je woonruimte te installeren. We kunnen dit zelf uitvoeren met behulp van onze monteur of loodgieter.

 

Als een waterleiding niet mogelijk is, bieden we het alternatief van een waterpomp. Je kunt een verfbak van enkele liters aanschaffen bij een plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die onder de haard geplaatst wordt. Het gebruik van een waterpompsysteem is echter gevoeliger omdat er meer kans is op vuil in de pomp. Als we een waterbak voor je regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt meegeleverd om vuil buiten de waterbak te houden. We kunnen ook met je meedenken over de beste manier om dit systeem in je meubel te integreren, of we kunnen het volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan op vrijwel iedere plek in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen als een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat jij de haard nooit hoeft bij te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Wanneer er geen waterleiding aanwezig is kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aan te leggen is. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen we de haard ook op een waterbox aansluiten. Dat betekent dat in de ombouw van jouw haard een waterbak geplaatst wordt die vervolgens aangesloten wordt op de haard.

 

Wij kunnen meedenken met je over hoe we dit technisch het beste kunnen vormgeven.
Verder kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je de haard op je wooninrichting en wensen kan afstellen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard is vraagt meer aandacht qua installatie dan andere elektrische haarden. Je kunt het vergelijken met een gashaard. Zoals een gashaard aangesloten moet worden op een gasleiding, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Maar je bent niet verplicht om door ons te laten installeren en sommige klanten van ons doen het ook zelf. Wij denken met je mee hoe je het beste de haard kunt installeren en sturen je van te voren ook een lijst met aandachtspunten die vanuit onze ervaring hebben opgedaan.

 

Samen denken we mee en adviseren we je over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen, de haard opbouwen, technisch aansluiten en gelijk testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of in te bouwen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. Onze expertise en ervaring delen we graag met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We schakelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 113 cm
 • Afmeting diepte: 54 cm
 • Afmeting hoogte: 75,4 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Goed onder een televisie in een cinemawall te plaatsen, omdat deze haard laag en breed is.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB module is nu ook de kleur van de vlam aan te passen.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact nodig.
 • 3 dimensionaal vuur. Bij de meeste elektrische haarden heb je met een 2D vlammenspel te maken. Deze haard is de enige in zijn soort die 3D vlammeneffect kan creëren. Vandaar dat deze haarden ook in doorkijk en een roomdivider mogelijk zijn. 
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken. Binnen 1 minuut heb je de haard met een bluetooth verbinding verbonden met de app en kan je het vlammenspel naar wens instellen. Onze favoriet: het kampvuur effect. Net zoals een kampvuur, wordt het vlammenspel geleidelijk aan minder en meer. Zo wordt het nog natuurlijker.

 

Nadelen

 • Onderhoudsvereisten: Aangezien de damp vanuit water ontstaat en kalk bevat, vraagt de haard wat meer onderhoud. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar deze is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Reflectie van lampen: Sommige klanten hebben opgemerkt dat ze soms te veel in de lampen kunnen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We benadrukken echter dat in de meeste thuissituaties je niet rechtstreeks van bovenaf zo dichtbij de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank.
 • Slijtbaarheid van vernevelaar/transducer: De vernevelaar/transducer is een onderdeel dat na verloop van tijd kan slijten, maar het kan gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen zonder veel moeite.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 I heeft aan de voorzijde glas. Dit type haard is ook leverbaar in een 3-zijdige variant (1050/400 III) of in een 2-zijdige variant (1050/400 II). Mocht je een bredere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1300/400 I, II & III.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »