Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

Faber | E-matrix Linear Fire 1050/400 II | 119 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Op zoek naar een alternatief voor een traditionele gas- of houthaard? De Faber E-Matrix Linear 1050/400 II biedt een moderne en frisse optie. Met zijn lage en breed gestrekte design en fascinerende vuurbeeld is deze haard een uitstekende keuze. Het unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld is het resultaat van de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek. Dankzij de combinatie van verlichting en watervernevelaars lijken de vlammen bijna niet te onderscheiden van echt vuur. Samen met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed zorgt dit voor een plezierige kijkervaring. Bovendien kun je met Fabers nieuwste ontwikkeling de kleur van de vlammen aanpassen dankzij de RGB-LED verlichting.

 

Deze elektrische haard vereist alleen een aansluiting op elektriciteit en water. Dankzij de minimale uitstoot en het beperkte energieverbruik is de haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om de warmtebeleving van een echte haard na te bootsen, beschikt de E-Matrix Linear 1050/400 II over een verwarmingsfunctie met een vermogen van 2 kW. Hiermee kun je de ruimte comfortabel verwarmen. Daarnaast is de haard uitgerust met een regelbare knispermodule met vuurgeluid, waardoor de beleving compleet wordt gemaakt.

 

Opties

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 II wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een gebruiksvriendelijke app. Zo kun je binnen 1 minuut een bluetoothverbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. De app biedt talloze opties waarmee je het ideale vlambeeld en de verlichting kunt instellen. Bovendien toont de app direct welke storing er eventueel optreedt, zodat je dit snel aan ons kunt doorgeven voor snelle en efficiënte ondersteuning.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Breng het vuur tot leven met onderverlichting en bovenverlichting. Onderverlichting creëert een gloeieffect op de bodem, waardoor het vuur nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een prachtige lichtval en gloed bovenop de blokken, waardoor het houtset nog mooier naar voren komt. Met de app kun je de lichtkleur, felheid en snelheid naar eigen voorkeur instellen, zodat je de haard volledig kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak.

 

Ontspiegeld AR-glas voor een helder zicht op het vuur

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit, maar je kunt ook kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit speciale glas minimaliseert reflecties, waardoor je een nog beter zichthebt op het vuurbeeld zonder hinderlijke reflecties. Het ontspiegelde glas wordt gerealiseerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas. Vooral bij eenzijdige haarden komt het ontspiegelde glas goed tot zijn recht.

 

Creëer diepte met een zwart glazen achterwand

Standaard is de haard uitgerust met een donkere matte achterwand. Wil je echter meer diepte en intensiteit in het vuurbeeld? Dan kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit glas zorgt ervoor dat de vlammen reflecteren in de achterwand, waardoor het lijkt alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan er in werkelijkheid is.

 

decoratiemogelijkheden

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 II wordt standaard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Heb je echter de voorkeur voor witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice look in plaats van het houtset? Dan kunnen we deze alternatieve decoratie leveren om aan jouw wensen tegemoet te komen.

 

Installatie

Bij de installatie van de haard is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbaarheid van een waterleiding. Indien er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we samen met jou de mogelijkheden verkennen, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of een alternatieve waterbox oplossing. Onze deskundige installateurs denken graag met je mee over de beste technische vormgeving voor jouw situatie.

 

Plaatsing en installatie naar wens

Deze elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte geplaatst worden, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. Wel dient de haard te beschikken over een vaste wateraansluiting, zodat je nooit zelf water hoeft bij te vullen. Indien er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we onderzoeken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aangelegd kan worden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Hierbij wordt een waterbak in de ombouw van de haard geplaatst, die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

We denken graag met je mee over de technische aspecten van de plaatsing en installatie van de haard. Bovendien kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je deze perfect kunt afstemmen op je wooninrichting en persoonlijke voorkeuren.

 

Flexibele installatie-opties

Je hebt de keuze om zelf aan de slag te gaan met het opbouwen en installeren van de haard. We voorzien je van advies en een lijst met aandachtspunten om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je echter zeker zijn van een professioneel resultaat en geen gedoe? Dan kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit volledig aan ons over te laten.

 

Realiseer je droommeubel met haard

Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd meubel en haard die perfect aansluiten bij jouw wensen? Bij ons kun je jouw droomplaatje werkelijkheid laten worden. We gaan graag uitgebreid met je in gesprek om de ideale oplossing voor jouw situatie te bedenken. Samen creëren we een ontwerp voor een op maat gemaakt meubel en tonen we je een realistische 3D-tekening. In onze showroom laten we je verschillende stalen en voorbeelden zien, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Zodra we samen tot een besluit komen, nemen we nauwkeurige metingen en gaan we aan de slag om jouw droommeubel met haard werkelijkheid te maken. 

 

Samenwerking met een interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer zorgen we ervoor dat jouw inzet tot een minimum wordt beperkt en dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Betrouwbare service en ondersteuning

Mocht er zich een storing of defect voordoen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs om het probleem te verhelpen. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. 

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect voor een realistisch vuurbeeld
 • Diverse decoratiemogelijkheden om de haard naar wens aan te passen
 • Eenvoudige bediening via de gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • Verwarming met een vermogen van 1-2 kW
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen (breedte x diepte x hoogte): 119 cm x 54 cm x 75,4 cm

 

Voordelen:

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede design
 • Inclusief afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app voor optimale bedieningsgemak
 • Geen noodzaak om de haard bij te vullen dankzij de vaste watertoevoer
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld
 • Realistisch vuurbeeld dankzij de led lichtmodule van Faber
 • Aanpasbare vlamkleuren met de RGB module
 • Eenvoudige aansluiting op een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact
 • Mogelijkheid voor doorkijk en roomdivider configuraties

 

Nadelen:

 • Onderhoudsvereisten: Aangezien de damp vanuit water ontstaat en kalk bevat, vraagt de haard wat meer onderhoud. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar deze is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Reflectie van lampen: Sommige klanten hebben opgemerkt dat ze soms te veel in de lampen kunnen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We benadrukken echter dat in de meeste thuissituaties je niet rechtstreeks van bovenaf zo dichtbij de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank.
 • Slijtbaarheid van vernevelaar/transducer: De vernevelaar/transducer is een onderdeel dat na verloop van tijd kan slijten, maar het kan gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen zonder veel moeite.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1050/400 II  heeft aan 2 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een 3-zijdige variant (1050/400 III) of met alleen vooraanzicht (1050/400 I). Mocht je een bredere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1300/400 I, II & III.  

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »