Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 1300/400 I Front | 138 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Ben je op zoek naar een haard met een prachtig vuurbeeld en een uniek design? Dan is de Faber E-Matrix Linear 1300/400 I een goede keuze. Dankzij zijn lage en breed gestrekte design en het fascinerende vuurbeeld is deze haard een absolute blikvanger in elke ruimte. Het unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld, voortkomend uit de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek, creëert vlammen die bijna niet te onderscheiden zijn van echt vuur. De combinatie van sfeervolle verlichting, watervernevelaars en levensechte houtdecoratie, samen met het optionele gloeibed, maakt het kijken naar deze haard een waar genot. Bovendien kun je met Faber's nieuwste ontwikkeling de kleur van de vlammen aanpassen dankzij de RGB-LED verlichting.

 

Met de Faber E-Matrix Linear 1300/400 I haal je niet alleen een hoogwaardige haard in huis, maar ook een duurzame en energiezuinige oplossing. Ervaar zelf de mooie combinatie van design, vuurbeeld en comfort. Deze haard is eenvoudig te installeren en vereist alleen elektriciteit en water. Creëer een warme en gezellige sfeer in jouw ruimte met deze veelzijdige elektrische haard van Faber.

 

Opties

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 I is een haard die standaard geleverd wordt met een afstandsbediening en een gebruiksvriendelijke app. Faber begrijpt dat niet iedereen dezelfde wensen en behoeften heeft als het gaat om haardopties. Daarom hebben ze een basistoestel ontwikkeld dat je kunt uitbreiden met verschillende extra functies. Op die manier betaal je alleen voor de opties die je daadwerkelijk wilt gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke uitbreidingen:

 

Gebruiksvriendelijke app

Met de Faber app heb je binnen slechts 1 minuut de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot alle functionaliteiten en opties die de app te bieden heeft.

 

Een van de grootste voordelen van de Faber app is dat je volledige controle hebt over het vlambeeld en de verlichting. Met een breed scala aan instellingen en opties kun je jouw droom vlambeeld creëren. Pas de intensiteit, kleur en snelheid van de vlammen aan, zodat de haard perfect past bij de gewenste sfeer en ambiance in jouw ruimte.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een prachtig gloeieffect op de bodem, waardoor het vlammenspel nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed bovenop de houtblokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Met deze opties kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen in de app, zodat je de haard volledig naar jouw wensen kunt afstemmen. De keuze voor de meest realistische kleurencombinatie blijft een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit. Je kunt echter optioneel kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas minimaliseert reflecties, zodat je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder last te hebben van storende reflecties. Een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas zorgt voor dit effect. Ontspiegeld glas komt vooral goed tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

Zwart glazen achterwand

De haard wordt standaard geleverd met een donkere matte achterwand. Maar je kunt er ook voor kiezen om een zwarte glazen achterwand te laten plaatsen. Dit glas creëert meer diepte in het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard zit dan er in werkelijkheid is.

 

Decoratie

Standaard wordt de haard geleverd met een realistisch houtset en een mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice-look wilt in plaats van het houtset, kunnen we deze opties voor je leveren.

 

Waterleiding of Waterpomp

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft echter wel een vaste wateraansluiting nodig, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er rekening mee dat de haard een vaste wateraansluiting vereist. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken naar alternatieve mogelijkheden, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of op een andere manier. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Hierbij wordt een waterbak in de ombouw van de haard geplaatst, die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan op vrijwel iedere plek in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen als een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat jij de haard nooit hoeft bij te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Wanneer er geen waterleiding aanwezig is kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aan te leggen is. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen we de haard ook op een waterbox aansluiten. Dat betekent dat in de ombouw van jouw haard een waterbak geplaatst wordt die vervolgens aangesloten wordt op de haard.

 

Wij kunnen meedenken met je over hoe we dit technisch het beste kunnen vormgeven.
Verder kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je de haard op je wooninrichting en wensen kan afstellen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Je hebt de keuze om zelf aan de slag te gaan met de opbouw en installatie van de haard. Houd er echter rekening mee dat deze haard meer aandacht vereist qua installatie dan andere elektrische haarden. Het installatieproces is vergelijkbaar met dat van een gashaard. Hoewel het niet verplicht is om de installatie aan ons over te laten, staan we altijd voor je klaar om advies te geven en met je mee te denken over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Voordat je aan de slag gaat, sturen we je een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring, zodat je goed voorbereid bent. Als je liever niet zelf wilt klussen en verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat, kan onze ervaren monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. Onze expertise en ervaring delen we graag met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We schakelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 138 cm
 • Afmeting diepte: 53,7 cm
 • Afmeting hoogte: 75,5 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Goed onder een televisie in een cinemawall te plaatsen, omdat deze haard laag en breed is.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB module is nu ook de kleur van de vlam aan te passen.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en regulier stopcontact nodig.
 • 3 dimensionaal vuur. Bij de meeste elektrische haarden heb je met een 2D vlammenspel te maken. Deze haard is de enige in zijn soort die 3D vlammeneffect kan creëren. Vandaar dat deze haarden ook in doorkijk en een roomdivider mogelijk zijn. 
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken. Binnen 1 minuut heb je de haard met een bluetooth verbinding verbonden met de app en kan je het vlammenspel naar wens instellen. Onze favoriet: het kampvuur effect. Net zoals een kampvuur, wordt het vlammenspel geleidelijk aan minder en meer. Zo wordt het nog natuurlijker.

 

Nadelen

 • Vereist wat onderhoud vanwege het ontstaan van damp uit water met kalk, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek

 • Soms kan er sprake zijn van enige reflectie als je van dichtbij op de haard kijkt, maar dit is meestal geen probleem bij normaal kijkgedrag vanaf een afstand

 • De vernevelaar/transducer is een slijtbaar onderdeel, maar kan zonder veel kosten te maken/gemakkelijk vervangen worden.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 I heeft aan de voorzijde glas. Dit type haard is ook leverbaar in een 3-zijdige variant (1300/400 III) of in een 2-zijdige variant (1300/400 II). Mocht je een smallere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1050/400 I, II & III.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja