Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 1300/400 II Hoek| 141 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De tweezijdige Faber E-Matrix Linear 1300/400 II is een passend alternatief voor een gas- of houthaard. Het unieke lage en brede design en het fascinerende vuurbeeld maken de E-Matrix Linear een uitstaande haard. Dankzij het gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld, dat voortkomt uit de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek, zijn de vlammen bijna niet te onderscheiden van echt vuur. De combinatie van prachtige vlammen, levensechte houtdecoratie en een optioneel gloeibed maakt het kijken naar deze haard erg plezierig. Bovendien kun je met de nieuwste ontwikkeling van Faber de kleur van de vlammen aanpassen met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Deze haard vereist alleen elektriciteit en water. Het minimale energieverbruik en de vrijwel geen uitstoot maken het een milieuvriendelijke en duurzame optie. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-Matrix Linear 1300/400 II uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2kW. Hiermee kun je de ruimte comfortabel verwarmen. Daarnaast beschikt de haard over een regelbare knispermodule met vuurgeluid, waardoor de beleving compleet wordt.

 

Opties

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 II wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een app. Om ervoor te zorgen dat je alleen betaalt voor de opties die je daadwerkelijk gebruikt, heeft Faber een basismodel ontwikkeld dat je kunt uitbreiden met diverse extra's. Hieronder vind je de mogelijkheden:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber biedt de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken van elektrische haarden. Binnen slechts 1 minuut kun je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand brengen. Met de app kun je verschillende instellingen aanpassen om je ideale vlambeeld en verlichting te creëren. Als er een storing optreedt, kun je deze direct in de app zien en aan ons doorgeven, zodat we snel kunnen handelen.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een prachtig gloeieffect op de bodem, waardoor het vlammenspel nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed bovenop de houtblokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Met deze opties kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen in de app, zodat je de haard volledig naar jouw wensen kunt afstemmen. De keuze voor de meest realistische kleurencombinatie blijft een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit. Je kunt echter optioneel kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas minimaliseert reflecties, zodat je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder last te hebben van storende reflecties. Een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas zorgt voor dit effect. Ontspiegeld glas komt vooral goed tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

Zwart glazen achterwand

De haard wordt standaard geleverd met een donkere matte achterwand. Maar je kunt er ook voor kiezen om een zwarte glazen achterwand te laten plaatsen. Dit glas creëert meer diepte in het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard zit dan er in werkelijkheid is.

 

Decoratie

Standaard wordt de haard geleverd met een realistisch houtset en een mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice-look wilt in plaats van het houtset, kunnen we deze opties voor je leveren.

 

Waterleiding of Waterpomp

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft echter wel een vaste wateraansluiting nodig, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er rekening mee dat de haard een vaste wateraansluiting vereist. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken naar alternatieve mogelijkheden, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of op een andere manier. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Hierbij wordt een waterbak in de ombouw van de haard geplaatst, die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan op vrijwel iedere plek in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen als een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat jij de haard nooit hoeft bij te vullen. Houdt er wel rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Wanneer er geen waterleiding aanwezig is kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier aan te leggen is. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunnen we de haard ook op een waterbox aansluiten. Dat betekent dat in de ombouw van jouw haard een waterbak geplaatst wordt die vervolgens aangesloten wordt op de haard.

Wij kunnen meedenken met je over hoe we dit technisch het beste kunnen vormgeven.
Verder kan de haard op iedere gewenste hoogte ingebouwd worden, zodat je de haard op je wooninrichting en wensen kan afstellen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Je hebt de keuze om zelf aan de slag te gaan met de opbouw en installatie van de haard. Houd er echter rekening mee dat deze haard meer aandacht vereist qua installatie dan andere elektrische haarden. Het installatieproces is vergelijkbaar met dat van een gashaard. Hoewel het niet verplicht is om de installatie aan ons over te laten, staan we altijd voor je klaar om advies te geven en met je mee te denken over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Voordat je aan de slag gaat, sturen we je een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring, zodat je goed voorbereid bent.

 

Als je liever niet zelf wilt klussen en verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat, kan onze ervaren monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen. We denken graag met je mee over de technische aspecten en de beste manier om de haard op jouw wooninrichting en wensen af te stemmen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. Onze expertise en ervaring delen we graag met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Mocht er een storing optreden of een defect zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs om het probleem op te lossen. We zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd, want bij Cozyance staan we bekend om onze uitstekende service en klantgerichtheid.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 140,6cm
 • Afmeting diepte: 53,5 cm
 • Afmeting hoogte: 75,5 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen dankzij het lage en brede design

 • Wordt geleverd met een handige afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app

 • Je hoeft de haard nooit bij te vullen dankzij de vaste watertoevoer

 • Het unieke E-Matrix Burner zorgt voor een speels en driedimensionaal vuurbeeld

 • Het led-lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer

 • Met de RGB-module kun je de kleur van de vlam aanpassen

 • Eenvoudige aansluiting met een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact

 • 3D-vuurbeeld voor een extra realistische beleving

 • Faber biedt de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken

 

Nadelen

 • Vereist wat onderhoud vanwege het ontstaan van damp uit water met kalk, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.

 • Soms kan er sprake zijn van enige reflectie als je van dichtbij op de haard kijkt, maar dit is meestal geen probleem bij normaal kijkgedrag vanaf een afstand

 • De vernevelaar/transducer is een slijtbaar onderdeel, maar kan zonder veel kosten te maken/gemakkelijk vervangen worden.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-Matrix Linear 1300/400 II  heeft aan 2 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een 3-zijdige variant (1300/400 III) of met alleen vooraanzicht (1300/400 I). Mocht je een smallere versie willen dan is er ook de Faber E-Matrix Linear 1040/400 I, II & III.

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja