Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 800/500 II Hoek | 94 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De hoekhaard Faber E-matrix Mood 800/500 II is een uitstekend alternatief voor een gas- of houthaard. Het rustgevende vuurbeeld is wat de E-Matrix Mood elektrische inbouwhaard speciaal maakt. Dit unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeeld is ontstaan uit een doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek. De verlichting en watervernevelaars creëren vlammen die bijna niet van echt vuur te onderscheiden zijn. Deze prachtige vlammen, in combinatie met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed, maken het een genot om naar deze haard te kijken. Fabers nieuwste ontwikkeling maakt het mogelijk om de vlammen van kleur te veranderen door middel van RGB-LED verlichting.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is elektriciteit en water. Omdat deze brander vrijwel geen emissies produceert, is het energieverbruik beperkt. Dit maakt deze haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-matrix Mood 800/500 II uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2 kW vermogen. Op deze manier kun je de ruimte mooi verwarmen. Naast de verwarming heeft de haard ook een regelbare knispermodule met vuurgeluid om de beleving compleet te maken.

 

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/500 II wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een app. Om te voorkomen dat mensen betalen voor opties die ze niet zullen gebruiken, heeft Faber een basismodel ontwikkeld dat kan worden uitgebreid met de volgende opties: onderverlichting, bovenverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut heb je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Er zijn veel opties waarmee je jouw ideale vlambeeld en verlichting kunt instellen. Als de haard een storing heeft, kun je deze direct in de app zien. Je kunt dit aan ons doorgeven, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een gloeiend effect aan de onderkant, waardoor het vuureffect nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed boven op de blokken, waardoor het houtdecor nog beter tot zijn recht komt. Als je voor deze opties kiest, kun je zelf de lichtkleur, intensiteit en snelheid instellen via de app. Op die manier kun je de haard volledig naar jouw wensen aanpassen. Welke kleurencombinatie het meest realistisch is, blijft namelijk een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit. Optioneel kun je kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas zorgt ervoor dat de ruit minder reflecteert, zodat je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder hinderlijke reflecties. Dit effect wordt gecreëerd door een speciale folie aan de binnenzijde van het glas. Ontspiegeld glas komt het beste tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

Zwart glazen achterwand

Standaard heeft de haard een donkere matte achterwand. Optioneel kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit glas zorgt voor meer diepte in het vuur, omdat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt er meer vuur in de haard te zijn dan er in werkelijkheid is.

 

Decoratie

De haard wordt standaard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice-look wilt hebben, kunnen deze in plaats van het houtset worden geleverd.

 

Waterleiding of Waterpomp

Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit ook zelf realiseren met onze monteur of loodgieter.

 

Als een waterleiding niet mogelijk is, heb je de mogelijkheid om een waterpomp te gebruiken. Je kunt een verfbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die onder de haard geplaatst wordt. Dit systeem is gevoeliger omdat er meer kans is dat er vuil in de pomp terechtkomt. Als wij een waterbak voor jou regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt geleverd dat zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak houdt. We kunnen ook met je meedenken over hoe je dit het beste in je meubel kunt integreren of we kunnen het volledig zelf realiseren.

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft echter wel een vaste wateraansluiting, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dit niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Dit betekent dat er een waterbak in de ombouw van jouw haard wordt geplaatst die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

 

We kunnen met je meedenken over de beste technische oplossingen en de haard op elke gewenste hoogte inbouwen, zodat deze perfect past bij je interieur en wensen.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met een gashaard. Net zoals een gashaard op een gasleiding moet worden aangesloten, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Je bent echter niet verplicht om dit door ons te laten installeren, en sommige van onze klanten doen het zelf. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren, en sturen je vooraf een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen denken we mee en geven we advies over de beste aanpak. Als je liever niet zelf klust en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en meteen te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of door ons te laten inbouwen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Dan gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We zullen een meubel schetsen, het laten zien in een 3D-tekening en de details bespreken met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, zullen we de situatie opmeten en jouw droommeubel met haard werkelijkheid maken.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel laat maken door een interieurbouwer, horen we dat graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Als er een storing of defect optreedt, maak je geen zorgen. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen breedte: 94 cm
 • Afmetingen diepte: 53,5 cm
 • Afmetingen hoogte: 86 cm


Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen, omdat deze haard laag en breed is.
 • Wordt standaard geleverd met afstandsbediening en app.
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen.
 • E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led-lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led-lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB-module is nu ook de kleur van de vlam aan te passen.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een gewoon stopcontact nodig.
 • 3D-vuur: De meeste elektrische haarden hebben een 2D-vlammenspel, maar deze haard kan een
 • 3D-vlameffect creëren. Daarom zijn deze haarden ook geschikt als doorkijkhaard of roomdivider.
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken. Binnen 1 minuut kun je de haard via een bluetooth-verbinding verbinden met de app en het vlammenspel naar wens instellen. Onze favoriet: het kampvuureffect. Net als bij een kampvuur wordt het vlammenspel geleidelijk sterker en zwakker, wat het nog natuurlijker maakt.


Nadelen

 • Vereist meer onderhoud, omdat de damp ontstaat vanuit water en dit kalk bevat. Na verloop van branduren kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten hebben opgemerkt dat je wat te veel naar de lampen kunt kijken als je naar de haard kijkt. We leggen dan uit dat je normaal gesproken niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal op afstand, bijvoorbeeld vanaf de bank.
 • De vernevelaar/transducer is een onderdeel dat slijtbaar is, maar het kan gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen.


Afmetingen van andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/500 II heeft aan twee zijden glas. Dit type haard is ook verkrijgbaar in een 3-zijdige variant (800/500 III) of met alleen een vooraanzicht (800/500 I). Als je een grotere glasruit wilt dan 50 cm hoog, is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/650 met een ruit hoogte van 65 cm. Deze is ook verkrijgbaar in een- twee- en driedelige varianten.

 

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja