Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 800/500 III | 101 cm | Elektrische haard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Faber E-Matrix Mood 800/500 III is een mooi alternatief voor een gas- of houthaard. Geniet van het mooie vuurbeeld van deze inbouwhaard. Dankzij de unieke gepatenteerde driedimensionale vuurbeleving, voortgekomen uit de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek, zijn de vlammen vrijwel niet te onderscheiden van echt vuur. Samen met de realistische houtdecoratie en het optionele gloeibed is het een waar genot om naar deze haard te kijken. Bovendien kun je met de nieuwste ontwikkeling van Faber de kleur van de vlammen aanpassen dankzij de RGB-LED verlichting.

 

Het enige wat je nodig hebt, is elektriciteit en water. Doordat deze haard vrijwel geen uitstoot heeft, is het energieverbruik beperkt, waardoor het zowel milieuvriendelijk als toekomstbestendig is. Voor de ultieme haardervaring is de E-Matrix Mood 800/500 III uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2 kW vermogen, waarmee je de ruimte op een aangename manier kunt bijverwarmen. Daarnaast beschikt de haard over een regelbare knispermodule met vuurgeluid, wat de beleving compleet maakt.

 

 

Opties

Standaard wordt de Faber E-Matrix Mood 800/500 III geleverd met een afstandsbediening en een gebruiksvriendelijke app. Bij Faber begrijpen we dat je niet wilt betalen voor opties die je niet gebruikt. Daarom hebben we een basismodel ontwikkeld dat je kunt uitbreiden met verschillende opties, zoals onderverlichting, bovenverlichting, ontspiegeld AR-glas en een zwart glazen achterwand. Hieronder ontdek je alle mogelijkheden:

 

 

Gebruiksvriendelijke app voor ultieme controle

Onze app is de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden. Binnen een minuut kun je een bluetoothverbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. Met de vele opties kun je het vlambeeld en de verlichting naar jouw wens instellen. Mocht er een storing optreden, dan kun je dit direct in de app zien en aan ons doorgeven, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

 

 

Onderverlichting en bovenverlichting voor een realistisch effect

Onderverlichting zorgt voor een gloeiend effect aan de onderkant, waardoor het vuur nog realistischer lijkt. Bovenverlichting creëert een prachtige lichtval en gloed boven op de houtblokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Met deze opties kun je zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen via de app. Zo kun je de haard volledig aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur, aangezien de meest realistische kleurencombinatie subjectief is.

 

 

Ontspiegeld AR-glas voor een helder zicht op het vuur

Standaard is de haard uitgerust met een gewone glazen ruit. Als optie kun je kiezen voor ontspiegeld glas, ook bekend als Anti Reflectie glas. Dit speciale glas minimaliseert de weerspiegeling, zodat je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder last te hebben van reflecties. Het ontspiegelde effect wordt gecreëerd door een folie aan de binnenzijde van het glas. Dit glas komt het beste tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

 

Zwart glazen achterwand voor extra diepte

Standaard heeft de haard een donkere matte achterwand. Als optie kun je kiezen voor een zwarte glazen achterwand. Dit glas zorgt voor meer diepte in het vuur doordat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan daadwerkelijk het geval is.

 

 

Diverse decoratiemogelijkheden

De haard wordt standaard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Mocht je de voorkeur geven aan witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice-look, dan kunnen we deze leveren als alternatief voor het houtset.

 

 

Waterleiding of waterpomp voor optimale werking

Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt verbinden met een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor je realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte aan te leggen. We kunnen dit ook zelf verzorgen met behulp van onze monteur of loodgieter.

 

Indien een waterleiding niet mogelijk is, bieden we het alternatief van een waterpomp aan. Je kunt een verfbak met een bepaalde inhoud kopen bij een lokale bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen die onder de haard geplaatst wordt. Houd er rekening mee dat dit systeem gevoeliger is, omdat er een grotere kans is dat er vuil in de pomp terechtkomt. Als wij de waterbak voor je regelen, zorgen we ervoor dat er een netje wordt meegeleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. We kunnen ook met je meedenken over de beste manier om dit in je meubel in te bouwen of we kunnen dit volledig voor je realiseren.

 

 

Mogelijkheden voor flexibele plaatsing

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte geplaatst worden, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting nodig, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Het is belangrijk om te weten dat de haard een vaste wateraansluiting vereist. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dit niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbak die in de ombouw van je haard wordt geplaatst en vervolgens op de haard wordt aangesloten.

 

We denken graag met je mee over de technische aspecten van de plaatsing en installatie. Daarnaast kan de haard op elke gewenste hoogte worden ingebouwd, zodat deze perfect aansluit bij je interieur en persoonlijke voorkeuren.

 

 

Installatie

Zelf doen of door ons laten verzorgen

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het vergt een vergelijkbare installatie als bij een gashaard. Net zoals een gashaard op een gasleiding moet worden aangesloten, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbak. Je bent echter niet verplicht om de installatie door ons te laten verzorgen; sommige klanten kiezen ervoor om dit zelf te doen. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard te installeren en sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen zorgen we ervoor dat de haard op de juiste manier wordt opgebouwd en geïnstalleerd. Als je geen klusser bent en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen.

 

Haard en meubel: een compleet plaatje

Droom je van een compleet plaatje met een haard en een bijpassend meubel? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, tonen een 3D-tekening en bespreken alle details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Samenwerken met een interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, horen we dat graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service en onderhoud

Mocht er een storing optreden of een defect zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken. Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We handelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat is niet onze stijl.

 

Specificaties en eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • Verwarming met een vermogen van 1-2 kW
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen: breedte 101 cm, diepte 53,5 cm, hoogte 86 cm

 

 

Voordelen en nadelen

Voordelen:

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede ontwerp
 • Wordt geleverd met een afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • De E-Matrix Burner zorgt voor een speels, driedimensionaal vuurbeeld dat zich tussen de houtstammen omhoog beweegt
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • Met de RGB-module kun je nu ook de kleur van de vlam aanpassen
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact nodig
 • Driedimensionaal vuur: in tegenstelling tot de meeste elektrische haarden met een 2D-vlammenspel, kan deze haard een 3D-vlammeneffect creëren, waardoor doorkijk- en roomdivider-opties mogelijk zijn
 • Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken, waarmee je binnen een minuut de haard via een bluetoothverbinding kunt verbinden en het vlammenspel naar wens kunt instellen. Onze favoriet: het kampvuureffect. Net als bij een echt kampvuur wordt het vlammenspel geleidelijk intenser en minder intens, wat het nog natuurlijker maakt.


Nadelen:

 • Vereist meer onderhoud, omdat de damp ontstaat vanuit water dat kalk bevat. Na verloop van tijd kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten geven aan dat ze te veel naar de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We leggen uit dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf de bank.
 • De vernevelaar/transducer is een slijtbaar onderdeel, maar kan gemakkelijk en tegen lage kosten vervangen worden.

 

Afmetingen van andere modellen:

De Faber E-Matrix Mood 800/500 III heeft glas aan 3 zijden. Dit type haard is ook verkrijgbaar in een hoekvariant (800/500 II) of met alleen een vooraanzicht (800/500 I). Als je een grotere ruit dan 50 cm hoog wilt, is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/650 met een ruithoogte van 65 cm. Deze is ook beschikbaar in een-, twee- en driezijdige varianten.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja