Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 800/650 III | 101 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Faber E-Matrix Mood 800/650 III is een mooi alternatief voor traditionele gas- of houthaarden. Wat deze elektrische inbouwhaard zo bijzonder maakt, is het fascinerende vuurbeeld. Door de doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek heeft de E-Matrix Mood een uniek gepatenteerd driedimensionaal vuurbeeld. De verlichting en watervernevelaars zorgen voor vlammen die bijna niet te onderscheiden zijn van echt vuur. Samen met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed is het een genot om naar deze haard te kijken. Bovendien biedt Fabers nieuwste ontwikkeling de mogelijkheid om de kleur van de vlammen aan te passen met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Om te genieten van deze haard heb je alleen elektriciteit en water nodig. Dankzij de minimale uitstoot is het energieverbruik beperkt, waardoor deze haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig is. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-Matrix Mood 800/650 III voorzien van een verwarmingsfunctie met een vermogen van 2 kW. Hiermee kun je de ruimte comfortabel bijverwarmen. Daarnaast beschikt de haard over een regelbare knispermodule met vuurgeluid, waardoor de beleving compleet is.

 

Opties

Optioneel kun je de haard uitbreiden met verschillende opties. Zo is er een gebruiksvriendelijke app waarmee je het vlambeeld en de verlichting naar jouw wensen kunt instellen. Bovendien geeft de app direct inzicht in eventuele storingen, zodat wij snel kunnen handelen. Daarnaast zijn er opties zoals onderverlichting en bovenverlichting. Onderverlichting zorgt voor een gloeieffect op de bodem, terwijl bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed bovenop de blokken. Je kunt zelf de lichtkleur, felheid en snelheid instellen in de app, waardoor je de haard volledig kunt aanpassen aan jouw voorkeuren.

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut heb je de bluetoothverbinding tussen de app en de haard tot stand gebracht. Er zijn veel opties waarmee je jouw droom vlambeeld en verlichting kan instellen. Krijgt de haard een storing? in de app zie je gelijk welke storing het is. Deze geef je aan ons door en dan kunnen we sneller handelen.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een gloeieffect op de bodem waardoor het effect van het vuur nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed bovenop de blokken waardoor het houtset nog mooier naar voren komt. Wanneer je kiest voor deze opties kun je de lichtkleur, felheid en snelheid zelf instellen in de app. Op die manier kun je de haard helemaal naar eigen wens instellen. Welke kleurencombinatie het meest realistisch blijft namelijk een persoonlijke beleving.

 

Ontspiegeld AR-glas

Standaard is de haard voorzien van een gewone glazen ruit, maar je kunt ook kiezen voor ontspiegeld glas. Dit glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd, vermindert de weerspiegeling in het glas, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder hinderlijke reflecties. De ontspiegeling wordt gecreëerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas. Dit glas komt vooral goed tot zijn recht bij eenzijdige haarden.

 

Zwart glazen achterwand

Daarnaast kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand in plaats van de standaard donkere matte achterwand. Het zwarte glas zorgt voor meer diepte in het vuur doordat de vlammen weerspiegelen in de achterwand. Hierdoor lijkt het alsof er meer vuur in de haard aanwezig is dan daadwerkelijk het geval is.

 

Decoratie

De haard is standaard voorzien van een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Mocht je liever witte kiezels of glazen blokjes met Acrylic Ice look willen hebben dan kun je die geleverd krijgen in plaats van het houtset.

 

Waterleiding of Waterpomp

De haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting, die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor jou realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. Onze ervaren monteur of loodgieter kan dit ook voor je regelen.

Mocht een waterleiding niet mogelijk zijn, dan bieden we het alternatief van een waterpomp. Je kunt een verfbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt, of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen. Deze waterbak plaats je onder de haard. Het systeem met de waterpomp is gevoeliger, omdat er een grotere kans is dat er vuil in de pomp terechtkomt. Als wij een waterbak voor jou regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt geleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. We kunnen ook met je meedenken over de beste manier om dit in je meubel in te bouwen, of we kunnen het volledig voor je realiseren.

 

Mogelijkheden

Bij de Faber E-Matrix Mood 800/650 III kun je de haard op vrijwel iedere gewenste plek in je ruimte plaatsen, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft wel een vaste wateraansluiting, zodat je nooit handmatig water hoeft bij te vullen. Het is belangrijk dat de haard een vaste wateraansluiting heeft. Mocht er geen waterleiding aanwezig zijn, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dat niet mogelijk is, kunnen we de haard aansluiten op een waterbox. Hierbij wordt een waterbak in de ombouw van je haard geplaatst die vervolgens wordt aangesloten op de haard.

We denken graag met je mee over hoe we de technische aspecten van de haard het beste kunnen vormgeven. Onze service houdt niet op bij de installatie. Mocht er ooit een storing of defect optreden, dan staat onze eigen servicemonteur voor je klaar. We zorgen ervoor dat je snel en efficiënt geholpen wordt, zodat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

 

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Bij de Faber E-Matrix Mood 800/650 III heb je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het opbouwen en installeren van de haard. We begrijpen echter dat dit meer aandacht vergt dan bij andere elektrische haarden. Het is vergelijkbaar met het installeren van een gashaard, waarbij je de haard aansluit op een waterleiding of waterbox. We voorzien je graag van advies en sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. We denken samen met jou na over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. Mocht je liever niet zelf klussen en wil je verzekerd zijn van een goed resultaat, dan kan onze monteur bij je langskomen om de haard voor je op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Na de installatie kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te plaatsen of het volledig door ons te laten realiseren.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Samen gaan we uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten het in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, dan horen we dat graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid kan worden.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We schakelen snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse Decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmeting breedte: 101 cm
 • Afmeting diepte: 53,5 cm
 • Afmeting hoogte: 86 cm

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt om onder een televisie in een cinemawall te plaatsen vanwege het lage en brede design
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en gebruiksvriendelijke app
 • Geen handmatig bijvullen dankzij de vaste watertoevoer
 • Het driedimensionale vuurbeeld van de E-Matrix Burner beweegt zich tussen het gloeiende asbed en de houtstammen, wat zorgt voor een speels effect
 • Het led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • De RGB-module maakt het zelfs mogelijk om de kleur van de vlam aan te passen
 • Met een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact heb je alles wat je nodig hebt voor de aansluiting
 • Het unieke 3D-vuurbeeld maakt deze haard geschikt voor doorkijk en roomdivider opstellingen

 

Nadelen

 • Het vereist meer onderhoud vanwege de damp die ontstaat uit water met kalk. Na verloop van branduren kan er een waas op het glas ontstaan, maar dit kan eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Sommige klanten merken op dat ze soms wat te veel in de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank. Dit zorgt voor een natuurlijkere kijkervaring.
 • Een ander aandachtspunt is dat de vernevelaar/transducer een slijtbaar onderdeel is. Gelukkig kan dit onderdeel gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen, zodat je probleemloos kunt blijven genieten van je haard.

 

Afmetingen andere modellen

De Faber E-matrix Mood 800/650 III  heeft aan 3 zijden glas. Dit type haard is ook leverbaar in een hoekvariant (800/650 II) of met alleen vooraanzicht (800/650 I), zodat je de haard in kunt bouwen zoals je zelf wilt. Mocht je een lagere ruit willen dan 65 cm hoog dan is er ook de Faber E-Matrix Mood 800/500 met een ruithoogte van 50 cm. Deze is ook leverbaar in eenzijdig, tweezijdig en driezijdig. 

 

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja