Houd u er rekening mee dat wij van 29 april t/m 11 mei beperkt open zijn?

Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST | 97 cm | Elektrische inbouwhaard Tunnel

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Ben je op zoek naar een unieke manier om je interieur te verrijken? Dan is de Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST de perfecte oplossing voor jou. Met een indrukwekkende hoogte van 160 cm is deze haard uniek in zijn soort. Waar veel elektrische haarden een achterwand nodig hebben om vlammen te creëren, biedt Faber met hun gepatenteerde multidimensionale vuurbeeld een See Through versie. Het resultaat is een realistische vlammenspel dat nauwelijks van echt vuur te onderscheiden is. Samen met de realistische houtdecoratie en optioneel gloeibed zorgt dit voor een plezierige kijkervaring. Faber heeft bovendien de vlamkleuren instelbaar gemaakt met behulp van RGB-LED verlichting. Deze innovatie werd geïntroduceerd bij de Faber E-matrix Vertical 800/1600 ST en is nu ook beschikbaar in andere E-matrix haarden.

De Faber E-matrix Vertical 800/1600 ST is niet alleen voor het oog verbluffend, maar gebruikt ook minimaal stroom doordat alleen de ontsteker gebruikt maakt van het stroom. Met een verwarmingsvermogen van 2 kW zorgt hij tevens voor een aangename warmtebeleving, waardoor je de ruimte efficiënt kunt bijverwarmen. Om de beleving compleet te maken, is de haard uitgerust met een instelbare knispermodule die het geluid van knisperend vuur nabootst.

De installatie van de Faber E-matrix Vertical 800/1600 ST is eenvoudig. Je hebt enkel elektriciteit en water nodig. Ontdek de veelzijdigheid van de Faber E-matrix Vertical 800/1600 ST en geniet van de prachtige vlammen die perfect aansluiten bij jouw wensen en stijl. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ervaar zelf hoe deze haard een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw interieur.

Opties

De Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST is standaard voorzien van afstandsbediening met handige app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet gaan gebruiken heeft Faber een basistoestel ontwikkeld die je kunt uitbreiden met opties. Hieronder ontdek je wat er allemaal mogelijk is.

Gebruiksvriendelijke app

Onze gebruiksvriendelijke app is een handige toevoeging aan de haard. Met deze app, die bekend staat als de meest gebruiksvriendelijke app onder alle merken met elektrische haarden, kun je binnen een minuut een bluetoothverbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. Hiermee heb je volledige controle over het vlambeeld en de verlichting. Bovendien kun je via de app eventuele storingen direct zien en aan ons doorgeven, zodat we snel kunnen handelen en je de beste service kunnen bieden.

Onderverlichting

Wil je een extra gloeieffect toevoegen aan de haard? Dan is onderverlichting een goede optie. Hiermee creëer je een gloeiend effect op de bodem van de haard, waardoor het vuur nog realistischer wordt. Via de app kun je de lichtkleur, felheid en snelheid van de onderverlichting regelen, zodat je het perfecte sfeereffect kunt creëren.

Decoratie

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende decoratiemogelijkheden om de haard naar jouw smaak aan te passen. Standaard wordt de haard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Maar als je liever een andere uitstraling wilt, bieden we ook witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice look als alternatief voor het houtset. Zo kun je de haard volledig afstemmen op jouw persoonlijke voorkeur en interieur.

Waterleiding of Waterpomp

Wat betreft de aansluiting van de haard, bieden we twee mogelijkheden: een waterleiding of een waterpomp. Standaard wordt de haard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor je realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit zelfs voor je regelen met behulp van onze ervaren monteurs en loodgieters.

Als een waterleiding niet mogelijk is, bieden we de optie van een waterpomp. Hierbij plaats je een verfbak van een aantal liter onder de haard, die vervolgens wordt aangesloten op de haard. Hoewel dit systeem gevoeliger is omdat er meer kans is op vuil in de pomp, zorgen we ervoor dat er een netje wordt meegeleverd om zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak te houden. Ons team kan zelfs met je meedenken over de beste manier om de waterpomp in je meubel in te bouwen of dit volledig voor je realiseren.

Mogelijkheden

De Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst, zonder beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. Dankzzijnde haard nooit bij te vullen. Het is belangrijk om te weten dat hiervoor wel een vaste wateraansluiting vereist is. Mocht er geen waterleiding aanwezig zijn op de gewenste locatie, dan kunnen we samen kijken naar alternatieve oplossingen, zoals het aanleggen van een waterleiding via de kruipruimte of het aansluiten van de haard op een waterbox. Met een waterbox wordt er in de ombouw van de haard een waterbak geplaatst die vervolgens verbonden wordt met de haard. Ons team denkt graag met je mee om de technische aspecten van de installatie zo goed mogelijk vorm te geven, zodat je optimaal kunt genieten van je haard.

Bovendien bieden we maximale flexibiliteit bij het bepalen van de hoogte waarop de haard wordt ingebouwd. Op deze manier kun je de haard perfect afstemmen op je wooninrichting en persoonlijke wensen, zodat het een harmonieus geheel vormt met de rest van je interieur.

Installatie

Zelf aan de slag met opbouwen en installeren

Wat betreft de installatie van de haard, heb je de keuze om zelf aan de slag te gaan of het door ons te laten doen. Het is belangrijk om te weten dat de Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST wat meer aandacht vraagt qua installatie in vergelijking met andere elektrische haarden. Het installatieproces is vergelijkbaar met dat van een gashaard. Net zoals een gashaard moet worden aangesloten op een gasleiding, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Hoewel je niet verplicht bent om de installatie aan ons over te laten, staan we altijd voor je klaar om advies te geven en met je mee te denken over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren. We sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Als je liever niet zelf wilt klussen en verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat, kan onze ervaren monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of dit door ons te laten doen.

Haard en meubel samen geregeld

Als je droomt van een compleet plaatje, bieden we de mogelijkheid om samen met jou een uniek meubel te ontwerpen dat perfect past bij je Faber E-Matrix Vertical 800/1600 ST. Tijdens een uitgebreide brainstormsessie bespreken we jouw wensen en behoeften, waarbij we schetsen maken en een 3D-tekening presenteren. In onze showroom laten we je stalen en voorbeelden zien, zodat je een goed beeld krijgt van hoe jouw droommeubel met haard eruit kan zien. Nadat we samen tot een besluit zijn gekomen, meten we de situatie zorgvuldig op en gaan we aan de slag om jouw droommeubel werkelijkheid te maken.

Interieurbouwer

Als je ervoor kiest om een meubel te laten maken door een interieurbouwer, hoef je je geen zorgen te maken. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, zodat jij zo min mogelijk werk hebt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt zoals jij het voor ogen hebt.

Service

We hechten veel waarde aan service en klanttevredenheid. Mocht er onverhoopt een storing of defect optreden, dan staan we voor je klaar. Onze eigen servicemonteur komt snel bij je langs om het probleem op te lossen. We begrijpen dat je niet van het kastje naar de muur gestuurd wilt worden, daarom zorgen we ervoor dat de service soepel en efficiënt verloopt.

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • Verwarming met een vermogen van 1-2 kW
 • Brandstof: elektrisch
 • Type kachel: inbouw
 • Afmetingen: breedte 96,6 cm, diepte 54,8 cm, hoogte 197,1 cm

Voordelen

 • De haard kan worden ingebouwd in een roomdivider, waardoor een ruimte in tweeën wordt gesplitst, maar toch verbonden blijft door het doorkijkeffect.
 • Het glas van de haard is aan beide zijden mooi afgewerkt en gemakkelijk te openen voor onderhoud.
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app voor gebruiksgemak.
 • Door de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen.
 • De E-MatriX Burner zorgt voor een speels en multidimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt.
 • De led lichtmodule zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer.
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen.
 • Met de RGB-module is nu ook de kleur van de vlam aan te passen.
 • Voor de aansluiting heb je alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een regulier stopcontact nodig.

Nadelen

 • De haard vergt enig onderhoud aangezien de damp ontstaat uit water dat kalk bevat. Na verloop van branduren kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten hebben opgemerkt dat ze mogelijk iets te veel in de lampen kijken wanneer ze naar de haard kijken. Het is belangrijk om te benadrukken dat je thuis meestal niet van bovenaf zo dicht op de haard kijkt, maar meestal vanaf een afstand, bijvoorbeeld vanaf je bank. Op die manier zal je de haard op de meest natuurlijke manier ervaren.
 • Een ander aandachtspunt is dat de vernevelaar/transducer een slijtbaar onderdeel is. Gelukkig kan dit onderdeel gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen, mocht dat nodig zijn.

Andere modellen en afmetingen

Faber E-matrix heeft diverse modellen en afmetingen, we laten ze graag aan je zien:

er ook een andere variant beschikbaar, namelijk de Faber E-Matrix Mood 800/500 ST. Deze variant is lager van formaat en biedt ook een prachtig doorkijk effect.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »