Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Faber E-matrix 800/500 ST | 96 cm | Elektrische inbouwhaard Tunnel

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Faber E-Matrix Mood 800/500 ST is een uitstekend alternatief voor een gas- of houthaard. Het unieke kenmerk van deze haard is dat het een doorkijkhaard is, en Faber is de enige leverancier van elektrische haarden die dit aanbiedt. Veel elektrische haarden hebben een achterwand nodig om vlammen te creëren, maar Faber kan de See Through (ST) versie maken met behulp van hun unieke gepatenteerde multidimensionale vuurbeeld. Dit vuurbeeld is ontstaan uit een doorontwikkeling van de Faber Opti-Myst techniek.

 

De verlichting en watervernevelaars creëren vlammen die bijna niet van echt vuur te onderscheiden zijn. Deze mooie vlammen in combinatie met de levensechte houtdecoratie en het optionele gloeibed maken het een genot om naar deze haard te kijken. Faber's nieuwste ontwikkeling stelt gebruikers in staat om de kleur van de vlammen aan te passen met behulp van RGB-LED verlichting.

 

Het enige wat je nodig hebt voor deze haard is elektriciteit en water. Omdat deze brander vrijwel geen uitstoot heeft, is het energieverbruik beperkt. Dit maakt de haard milieuvriendelijk en toekomstbestendig. Om toch de warmtebeleving van een echte haard te ervaren, is de E-Matrix Mood 800/500 ST uitgerust met een verwarmingsfunctie van 2 kW vermogen. Op deze manier kun je de ruimte mooi bijverwarmen. Het verwarmingselement bevindt zich aan één zijde, dus het is belangrijk om te bedenken aan welke kant je de warmte wilt ervaren. Naast de verwarming heeft de haard ook een regelbare knispermodule met vuurgeluid om de beleving compleet te maken.

 

 

Opties

De Faber E-Matrix Mood 800/500 ST wordt standaard geleverd met een afstandsbediening en een app. Om mensen niet te laten betalen voor opties die ze niet zullen gebruiken, heeft Faber een basismodel ontwikkeld dat kan worden uitgebreid met verschillende opties. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 

Gebruiksvriendelijke app

Faber heeft de meest gebruiksvriendelijke app van alle merken met elektrische haarden. Binnen 1 minuut kun je een bluetooth-verbinding tot stand brengen tussen de app en de haard. Er zijn veel opties waarmee je jouw gewenste vlambeeld en verlichting kunt instellen. Als de haard een storing heeft, kun je deze direct in de app zien. Je kunt dit aan ons doorgeven, zodat we snel actie kunnen ondernemen.

 

Ontspiegeld AR-glas

De haard wordt standaard geleverd met een gewone glazen ruit. Optioneel kun je kiezen voor ontspiegeld glas, ook wel Anti Reflectie glas genoemd. Dit glas zorgt ervoor dat de ruit minder reflecteert, waardoor je het vuurbeeld nog beter kunt zien zonder hinderlijke reflecties. Dit effect wordt gecreëerd door een speciaal folie aan de binnenzijde van het glas.

 

Onderverlichting en bovenverlichting

Onderverlichting zorgt voor een gloeiend effect aan de onderkant, waardoor het vuureffect nog realistischer wordt. Bovenverlichting zorgt voor een mooie lichtval en gloed boven op de blokken, waardoor het houtset nog beter tot zijn recht komt. Als je voor deze opties kiest, kun je de lichtkleur, intensiteit en snelheid zelf instellen via de app. Op die manier kun je de haard volledig naar eigen wens instellen. De meest realistische kleurencombinatie is namelijk een persoonlijke beleving.

 

Decoratie

De haard wordt standaard geleverd met een natuurgetrouw houtset en mooie bodemvulling. Als je liever witte kiezels of glazen blokjes met een Acrylic Ice-look wilt hebben, kunnen deze in plaats van het houtset worden geleverd.

 

Zwart glazen achterwand

Standaard heeft de haard een donkere matte achterwand. Optioneel kun je kiezen voor een zwart glazen achterwand. Dit glas zorgt voor meer diepte in het vuur, omdat de vlammen reflecteren in de achterwand. Hierdoor lijkt er meer vuur in de haard te zijn dan er in werkelijkheid is.

 

Waterleiding of waterpomp

De haard wordt standaard geleverd met een waterleidingaansluiting die je kunt aansluiten op een waterkraan. Als wij zowel de haard als het meubel voor je realiseren, kunnen we kijken of het technisch mogelijk is om een waterleiding op de juiste plek in je woonruimte te krijgen. We kunnen dit ook zelf realiseren met behulp van onze monteur of loodgieter. Als een waterleiding niet mogelijk is, is er het alternatief van een waterpomp. Je kunt een geschikte waterbak van enkele liters kopen bij de plaatselijke bouwmarkt of wij kunnen een geschikte waterbak voor je regelen. Deze plaats je onder de haard. Dit systeem is gevoeliger, omdat er meer kans is dat er vuil in de pomp terechtkomt. Als wij een waterbak voor je regelen, zorgen we er ook voor dat er een netje wordt geleverd dat zoveel mogelijk vuil buiten de waterbak houdt. We kunnen ook met je meedenken over hoe je dit het beste kunt inbouwen in je meubel, of we kunnen dit volledig voor je realiseren.

 

 

Mogelijkheden

De elektrische haard kan vrijwel overal in je ruimte worden geplaatst. Je hebt geen last van beperkingen zoals een rookkanaal of gasaansluiting. De haard heeft echter wel een vaste wateraansluiting, zodat je de haard nooit hoeft bij te vullen. Houd er rekening mee dat de haard hiervoor een vaste wateraansluiting moet hebben. Als er geen waterleiding aanwezig is, kunnen we kijken of deze via de kruipruimte of op een andere manier kan worden aangelegd. Als dit niet mogelijk is, kunnen we de haard ook aansluiten op een waterbox. Dit betekent dat er een waterbak in de ombouw van de haard wordt geplaatst, die vervolgens wordt aangesloten op de haard. We kunnen met je meedenken over de beste technische uitvoering hiervan. Bovendien kan de haard op elke gewenste hoogte worden ingebouwd, zodat je deze kunt afstemmen op je interieur en persoonlijke voorkeuren.

 

 

Installatie

Deze haard vereist meer aandacht bij de installatie dan andere elektrische haarden. Het kan worden vergeleken met de installatie van een gashaard. Net zoals een gashaard op een gasleiding moet worden aangesloten, wordt een elektrische haard aangesloten op een waterleiding of waterbox. Je bent echter niet verplicht om de installatie door ons te laten uitvoeren, en sommige van onze klanten doen het zelf. We denken graag met je mee over de beste manier om de haard op te bouwen en te installeren, en we sturen je van tevoren een lijst met aandachtspunten op basis van onze ervaring. Samen adviseren we je over de beste aanpak. Als je liever niet zelf aan de slag gaat en zeker wilt zijn van een goed resultaat, kan onze monteur bij je langskomen om de haard op te bouwen, technisch aan te sluiten en direct te testen. Daarna kun je ervoor kiezen om de haard zelf in je meubel te installeren of om dit door ons te laten doen.

 

Haard + meubel samen geregeld

Droom je van een compleet plaatje? Dan gaan we samen uitgebreid brainstormen over de ideale oplossing voor jouw situatie. We schetsen een meubel, laten dit in een 3D-tekening zien en bespreken de details met behulp van stalen en voorbeelden in onze showroom. Zodra we samen tot een besluit komen, meten we de situatie op en maken we jouw droommeubel met haard werkelijkheid.

 

Interieurbouwer

Laat je een meubel maken door een interieurbouwer? Dat horen we graag! We zorgen ervoor dat jij zo min mogelijk werk hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen graag onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard tot leven komt.

 

Service

Komt er een storing of defect voor? Geen zorgen, onze eigen servicemonteur komt bij je langs. We reageren snel en zorgen ervoor dat je niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd - dat is niet onze stijl.

 

 

Specificaties & eigenschappen

 • Opti-Myst vlameffect
 • Diverse decoratiemogelijkheden
 • Te bedienen met gebruiksvriendelijke app en afstandsbediening
 • 1-2 kW warmte
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Afmetingen: breedte 95,6 cm, diepte 54,9 cm, hoogte 87 cm

 

 

Voordelen en nadelen

Voordelen

 • Geschikt voor inbouw in een roomdivider, waardoor een ruimte in tweeën kan worden verdeeld, maar toch verbonden blijft dankzij het doorkijk-effect
 • Het glas van de haard is aan beide zijden mooi afgewerkt in een deur die gemakkelijk te openen is voor onderhoud
 • Standaard geleverd met afstandsbediening en app
 • Dankzij de vaste watertoevoer hoef je de haard nooit bij te vullen
 • De E-Matrix Burner zorgt voor een speels, multidimensionaal vuurbeeld dat zich vanaf het gloeiende asbed tussen de houtstammen omhoog beweegt
 • De led lichtmodule van Faber zorgt voor een realistisch vuurbeeld in de kamer
 • Met de led lichtmodule kun je de vlamkleuren naar eigen wens instellen
 • Met de RGB-module kan nu ook de kleur van de vlam worden aangepast
 • Voor de aansluiting is alleen een ultradunne, flexibele waterleiding en een normaal stopcontact nodig

 

Nadelen

 • Vereist meer onderhoud (vanwege de damp die ontstaat vanuit water, dat kalk bevat). Na verloop van gebruik kan er een waas ontstaan op het glas, maar dit is eenvoudig weg te vegen met een vochtige doek.
 • Sommige klanten geven aan dat ze de lampen te veel zien wanneer ze naar de haard kijken. We leggen dan uit dat je thuis meestal niet recht van boven zo dicht op de haard kijkt, maar dat je meestal vanaf een afstand naar de haard kijkt, bijvoorbeeld vanaf de bank.
 • De vernevelaar/transducer is een onderdeel dat slijtage kan vertonen, maar dit kan gemakkelijk en tegen lage kosten worden vervangen.

 

Afmetingen van andere modellen

De Faber E-Matrix Mood 800/500 ST is een doorkijkhaard. Dit type haard is ook verkrijgbaar in andere varianten, zoals een roomdivider (E-Matrix 800/500 RD), een driezijdige variant (800/500 III), een hoekvariant (800/500 II) of een variant met alleen een vooraanzicht (800/500 I). Daarnaast is er ook een hogere variant beschikbaar, de E-Matrix 800/1600 ST.

 

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Specificaties:

 • Vlamtechniek Waterdamp
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja