Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Kal-Fire E-one 130S | 140 cm | Elektrische inbouwhaard

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

De Kal-Fire E-one 130S is een prachtige, elektrische inbouwhaard die voorzien is van de allernieuwste hologram vuurtechniek. Deze unieke, gepatenteerde 3D-vlamtechniek met dansende vlammen zorgt voor een totaal ander vuurbeeld dan alle andere elektrische haarden. De combinatie van deze vlamtechniek en de afmetingen van de haard maakt het tot een echte blikvanger in jouw ruimte. Met de optionele verwarming maak je de beleving nog completer. Kortom, je geniet op een duurzame manier van alle voordelen die een echt vuur je biedt.

 

We geven je graag persoonlijk advies over of deze haard ook geschikt is voor jouw woonruimte. Je hebt geen rookkanaal nodig en je hoeft niet bang te zijn voor overlast door uitstoot. Je hebt alleen een stopcontact nodig en je bent klaar voor de ultieme sfeerbeleving.

 

Opties

Bij deze haard bepaal je zelf de sfeer die hij uitstraalt, dankzij een aantal opties die we nu gaan uitleggen:

Vlamstanden

De haard heeft 3 vlamstanden: A, B en C. Vlamkleur A is de nieuwste ontwikkeling, met heldere en geaccentueerde vlamlijnen. Vlamkleur B en C hebben een andere vlammenstructuur en kleur. De helderste stand lijkt veel op een houtvuur, terwijl de donkere vlamkleur meer lijkt op het vlamspel van een gashaard. Standaard is de haard uitgerust met Kalfire Single HD Flame-technologie, waarbij de vlammen alleen om de voorkant van de blokken slaan. Optioneel kun je dit uitbreiden naar de Kal-Fire Dual HD-technologie, waarbij de vlammen zowel om de voorkant als de achterkant van de blokken slaan. De Dual HD-technologie is een echte aanrader om de haard nóg echter te laten lijken. Iedereen die deze haard bij ons heeft besteld, heeft ook voor deze optie gekozen.

 

Vlamhoogte en vuurbed aanpassen

Bij vlambeeld B en C kun je de vlammen in hoogte verstellen met 5 standen en met stand 6 zet je een mix van de 5 standen aan, waardoor je vuur langzaam van laag naar hoog gaat. Vlambeeld A heeft geen meerdere hoogtestanden. De intensiteit van het gloeiende kolenbed is ook aan te passen met 5 standen, en op stand 6 kun je deze laten variëren. Wij raden de mix-stand aan, omdat het idee achter de mix-stand is dat het zoveel mogelijk lijkt op het kampvuureffect. Jij hoeft alleen nog het kampvuurverhaal te vertellen en het is compleet.

 

Vuurintensiteit en geluid

Stel zelf de intensiteit van de drie vlambeelden in en creëer een frisse sfeer in je woonkamer. Pas ook het omgevingslicht aan, zodat de houtblokken mooier oplichten. Zelfs als de haard uitstaat, kun je het omgevingslicht aan laten voor een gezellige sfeer. Kies uit twee houtsoorten, larikshout of berkenhout, voor een rustig knisperend geluid. We raden je aan om het geluid niet op de hoogste stand te zetten om blikkerig geluid te voorkomen, maar op de laagste stand zorgt het voor een mooie toevoeging aan je haardbeleving.

 

Atmos Heating Verwarmingselement

Bij Kalfire betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Daarom is het Atmos Heating element optioneel. Gebruik het als bijverwarming met een vermogen van 2000 watt, ideaal voor extra warmte rondom de haard. Verkrijgbaar bij alle inbouwmodellen, maar zorg wel voor goede ventilatie in de ombouw of omkasting, want de temperatuur kan flink oplopen.

 

Bodemplaat

Standaard is de haard voorzien van een vlakke bodemplaat, maar je kunt ook kiezen voor een Design bodemplaat met een unieke structuur. Het is helemaal aan jou wat je mooier vindt. De Design bodemplaat is populair vanwege de chique uitstraling.

 

Hotelschakelaar

Een extra optie van Kalfire is het aansluiten van de haard op een hotelschakelaar, zodat je de haard met een extern contact kunt uitschakelen. Dit is vooral handig in hotels.

 

Installatie

Zelf opbouwen of door ons laten doen

Deze haard is super geavanceerd, en dat merk je ook aan de installatie. De haard komt in verschillende onderdelen bij je thuis. Je kunt ervoor kiezen om zelf de haard in elkaar te zetten en te installeren, maar als je liever wat hulp hebt, staan wij voor je klaar. Wij delen een installatiefilmpje waarin je kan zien hoe de haard geïnstalleerd zou moeten worden. Dan heb je gelijk overzichtelijk hoe de haard geïnstalleerd zou moeten worden.

De meeste klanten zijn ongeveer 3 uur bezig met de opbouw, dus neem er even de tijd voor. Wil je zeker weten dat alles goed gaat en er zelf geen omkijken naar hebben? Dan bouwen wij de haard voor je op en testen we 'm meteen.

 

Haard + meubel door ons

Wil je het totaalplaatje? Samen met jou denken we uitgebreid na over de beste oplossing voor jouw situatie. We brainstormen over de mogelijkheden, maken schetsen en laten je het resultaat in 3D zien. In onze showroom bespreken we de details met behulp van stalen en voorbeelden. Als we het eens zijn over het ontwerp, komen we bij je langs om alles op te meten en jouw droommeubel met haard te realiseren.

 

Interieurbouwer

Als je een meubel door jouw interieurbouwer laat maken, horen we dat graag. We zorgen ervoor dat jij er zo min mogelijk werk aan hebt en alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service

Heb je te maken met een storing of defect? Onze eigen servicemonteur komt langs. We schakelen snel en jij wordt niet van het kastje naar de muur gestuurd. Daar houden wij ook niet van.

 

Specificaties & eigenschappen

 • Hologram techniek
 • Keuze uit Single- en Dual HD technology
 • Keuze uit standaard- of designbodem
 • 3 vlamstanden
 • 1 hoogtestand bij Vlambeeld A
 • 5 hoogtestanden + mixstand bij Vlambeeld B en C
 • 5 hoogte standen + mixstand vuurbed
 • 5 hoogte standen omgevingslicht
 • 5 hoogte standen vuurintensiteit
 • 5 volumestanden geluid, keuze uit larikshout of berkenhout geluid
 • Instelbaar kleureffect
 • Warmteafgifte: 2 kW
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Garantie: 5 jaar
 • Afmeting breedte: 135,6 cm
 • Afmeting diepte: 52,9 cm
 • Afmeting hoogte: 90,5 cm

 

Voor- en nadelen

Bij Kalfire werken ze vanuit sterke principes om jou als eindgebruiker een ultieme beleving te bieden. Online vind je vaak voordelen, maar hoor je weinig over nadelen. Wij willen jou transparant en eerlijk informeren. Daarom ontdek je hier de voordelen en nadelen van de Kalfire E-one:

Voordelen

 • Laag energieverbruik van 110 Watt
 • Uniek vlammenspel met holografische techniek 3D-techniek. High-tech kwaliteit hologrammen, nog niet eerder vertoond
 • Zeer revolutionair vlambeeld
 • Geleverd met handgemaakt keramisch luxe houtset
 • Standaard geleverd met afstandsbediening
 • Milieuvriendelijk, duurzaam en toekomstbestendig
 • Keuze uit standaard vlakke bodemplaat of optionele design bodemplaat
 • Met optionele Dual HD techniek nauwelijks van echt vuur te onderscheiden
 • Optionele Atmos Heating techniek als verwarming van 2000 Watt
 • 5 jaar garantie, bij de meeste elektrische haarden is dit 2 jaar

 

Nadelen

 • De haard heeft een inbouwdiepte van circa 55cm nodig.
 • De geluidsmodule kan wat blikkerig aanhoren en daarom is ons advies om op de lage stand te zetten.
 • Contouren van het scherm in de haard kunnen in het donker wat meer zichtbaar zijn. Beoordeel dit zelf in onze showroom. Door een recente update van donker glas valt dit gelukkig al veel minder op.
 • Als de haard uit staat kan hij wat donker ogen. Hiervoor heeft Kal-Fire de stand-by modus bedacht, zodat je de blokken mooi blijft zien. In die stand gebruikt de haard 14 Watt aan stroom.

 

Ontdek het merk Kalfire

Sfeerbeleving in de spotlight

Dankzij de ultramoderne 3D holografische vlamtechniek beleef jij de sfeer van een haard als nooit tevoren.

Duurzaam en efficiënt (milieuvriendelijk)

De haard is volledig elektrisch en gebruikt geen fossiele brandstoffen. Kalfire besteedt ook aandacht aan een duurzame productie en verpakking. Met een verbruik van slechts 110 Watt is deze haard zuinig, en in stand-by modus verbruikt hij maar 14 Watt.

Eenvoud en gemak

Zodra de haard op het elektriciteitsnet is aangesloten, hoef je alleen maar op de knop van de E-one afstandsbediening te drukken en het werkt.

Veiligheid voorop

Veiligheid is belangrijk voor Kalfire, daarom geeft de elektrische haard standaard geen directe omgevingswarmte af.

Aandacht voor uniek design

Je kunt de haard naar jouw smaak aanpassen met verschillende bodemplaten en vlamtechnieken. Dankzij het ontbreken van technische beperkingen en milieubeperkingen kan de Kalfire E-one in elk interieur worden geplaatst.

Kwaliteit en vakmanschap

Kalfire produceert hun high-tech elektrische haarden zelf in Nederland en bouwt voort op creatieve onderzoekers en ontwikkelaars. Ze verspreiden hun producten alleen via geselecteerde, getrainde dealers om jou de best mogelijke service te bieden.

 

Andere modellen

Naast deze uitvoering heeft de Kalfire E-one  serie nog meer modellen:

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard?  

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Is de haard zelf gemakkelijk te monteren? 

Ja en nee. Het is niet noodzakelijk dat wij het inbouwen. Als je het zelf gaat inbouwen, denken we met je mee en we hebben zelfs een filmpje voor je gemaakt waar je precies kan zien hoe je de haard moet opbouwen. We horen tot nu toe dat het niet makkelijk is. Wij bouwen de haard regelmatig op en zijn gemiddeld 1,5 tot 2 uur bezig. Als je iemand bent die er geen omkijken naar wilt hebben en zeker wil weten dat het goed is? Dan adviseer ik je het door ons te laten installeren. Wij kunnen je zelfs een handje helpen de haard op de juiste plek neer te zetten.

 

Als ik zelf de haard monteer? gaat dit dan ten koste van de garantie? 

Nee, de garantie vervalt dan niet. We denken met je mee hoe je de haard het beste op kunt bouwen. Als er per ongeluk iets kapot gaat, staan we ook voor je klaar. Als dit ons paar tientjes kost, gaan we hier niet moeilijk over doen. Worden het grotere bedragen, dan zullen we in overleg met jou beslissen welke stappen we ondernemen.

 

Wat zijn veel voorkomende storingen bij deze type haard? 

Het meeste komt voor dat er een breuk in de LED kabel kan zitten, niet goed is aangesloten. het te warm wordt in de ombouw dat een van de twee schermen in de haard niet goed functioneren. Als je zelf de haard plaatst, denken we altijd met je mee hoe je de haard het beste in kunt bouwen.

 

Specificaties:

 • Vlamtechniek Hologram
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja