Ontvang nu inruilkorting door je oude haard te vervangen!

Kalfire E-one 160F | 161,1 cm | Elektrische inbouwhaard

Mis de Kalfire E-one niet! Een ontzettend realistische haard door zijn levensechte vlameffect, gloeibed en knisperend gluid van echt houtvuur. Bij ons te zien!

Prijs op aanvraag Offerte aanvragen

Omschrijving:

Mensen met houtkachels lopen vaak tegen het probleem aan dat veel is vastgelegd in nieuwbouw woningen, waardoor een houthaard vaak een ongunstige optie is. Daarom heeft Kalfire een ontzettend realistische haard gemaakt: De Kalfire E-one 160F. Dit is een haard die ontzettend realistische vlammen creëert. Dit doet de haard door zijn unieke 3D hologramtechnologie.  Een haard is natuurlijk niets zonder een gloeibed. Daarom heeft deze haard ook een ontzettend realistisch gloeibed en, om meerdere zintuigen te prikkelen, gebruikt Kalfire ook knisperend geluid en een optionele verwarmingsfunctie.

Ook bij deze haard hoeft het geen probleem te zijn hoe je hem wilt inbouwen. Hij is namelijk op vele manieren inzetbaar. Je kan hem inbouwen in een vlakke wand, een kastenwand of een schouw. Daarnaast kan je duurzaam genieten van echt vuur. Je hebt namelijk geen rookgassen en dus ook geen rookgaskanaal nodig. Je hebt alleen een stopcontact nodig. Uiteraard willen wij graag meedenken om jouw droomdesign te ontwikkelen.  

 

Opties

Een luxe haard zoals deze heeft uiteraard ook opties. Je kan zelf de sfeer van jouw haard bepalen met een scala aan opties:

 

Vlamstanden

Bij Kalfire hebben ze een vuurbeeld gecreëerd dat volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Deze kan dan ook helemaal ingesteld worden naar jouw smaak. Je kan hier allereerst kiezen uit verschillende vlambeelden: Je kan kiezen uit dynamisch houtvuur, gasvuur met een heldere lichte vlamkleur of gasvuur met een warme donkere vlamkleur. Standaard is de Kalfire uitgerust met Single HD-Flame Technologie, maar je kan hem ook upgraden naar naar Dual HD-technologie voor een nog diepere vuurervaring.

 

Vlamhoogte en vuurbed aanpassen

Naast de verschillende vlamstanden, kan je ook de vlamhoogte aanpassen in 5 standen. Daarnaast kan je met stand 6 voor een mix kiezen waardoor je geleidelijk een veranderend vuurbeeld krijgt. Bij een echte houthaard gloeit er ook een kolenbed. Daarom kan je dat ook bij deze haard in verschillende intensiteiten aanpassen.

 

Vuurintensiteit en geluid

Dit is nog niet alles. Je kan bij deze haard ook de felheid van de vlambeelden en het omgevingslicht aanpassen Zo kan je jouw houtblokken meer laten oplichten. Om het verder af te maken, heeft Kalfire ook gekozen voor een knispergeluid die je op 5 volumestanden kan instellen.

 

Atmos Heating Verwarmingselement

Je kan optioneel kiezen voor het Atmos Heating-element, waardoor je jouw ruimte met ongeveer 2000 wat kunt verwarmen. Dit is vooral ideaal voor behaaglijke warmte in de buurt van de haard. Je kan het krijgen bij alle inbouwmodellen.

 

Bodemplaat

Een andere optie is dat je ook kunt kiezen voor een stijlvolle design-bodenplaat met een unieke structuur. Hierdoor kan je nog meer design toevoegen aan de haard.

 

Hotelschakelaar

Een laatste optie is dat je jouw haard kunt aansluiten op een hotelschakelaar, zodat je hem met een extern contact kunt bedienen.

 

Installatie

Zelf aan de slag of laat ons een handje helpen

Zoals je uit het bovenstaande verhaal kunt lezen, is deze haard super geavanceerd. Dit merk je ook aan de installatie. De haard komt in verschillende onderdelen bij je thuis. Je kunt ervoor kiezen om zelf de haard in elkaar te zetten en te installeren, maar als je liever wat hulp hebt, staan wij voor je klaar. De meeste klanten zijn ongeveer 3 uur bezig met de opbouw, dus neem er even de tijd voor. Wil je zeker weten dat alles goed gaat en er zelf geen omkijken naar hebben? Dan bouwen wij de haard voor je op en testen we 'm meteen.

 

Haard + meubel op maat: samen bedenken we het perfecte plaatje

Wil je het hele pakket? We denken graag met je mee over wat het beste past in jouw situatie. Samen brainstormen we over de mogelijkheden, schetsen een meubel en laten het uiteindelijk in een 3D-tekening zien. We bespreken de details met je aan de hand van stalen en voorbeelden in onze showroom. Als we er samen uit zijn, meten we alles op en zorgen we ervoor dat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Samenwerking met jouw interieurbouwer

Heb je al een interieurbouwer die een meubel voor je maakt? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat je er zo min mogelijk werk aan hebt en dat alles goed geregeld wordt. We delen onze expertise en ervaring met jouw interieurbouwer, zodat jouw droommeubel met haard werkelijkheid wordt.

 

Service zonder gedoe

Is er een storing of defect? Onze eigen servicemonteur komt bij je langs. Zo kunnen we snel schakelen en voorkomen we dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Daar houden we namelijk niet van.

 

Kenmerken & eigenschappen

 • Hologram techniek
 • Keuze uit Single- en Dual HD technologie
 • Standaard- of designbodem
 • 3 vlamstanden
 • 1 hoogtestand bij Vlambeeld A
 • 5 hoogtestanden + mixstand bij Vlambeeld B en C.
 • 5 hoogte standen + mixstand vuurbed
 • 5 hoogte standen omgevingslicht
 • 5 hoogte standen vuurintensiteit
 • 5 volumestanden geluid, keuze uit larikshout of berkenhout geluid.
 • Instelbaar kleureffect
 • Warmteafgifte: 2 kW
 • Brandstof: Elektrisch
 • Type kachel: Inbouw
 • Garantie: 5 jaar
 • Afmeting breedte: 161,1 cm
 • Afmeting diepte: 47,7 cm
 • Afmeting hoogte: 75,8 cm

 

Voor- en nadelen van de Kalfire E-one 160F

Wij vinden dat voor-en nadelen benoemd moeten worden. Online lees je namelijk bij vele producten vaak alleen de voordelen, maar niet of nauwelijks de nadelen. Hieronder beschrijven wij daarom zowel de voordelen als de nadelen van de Kalfire E-one 160F

 

Voordelen

 • Laag energieverbruik
 • Uniek vlammenspel met holografische 3D-techniek: high-tech kwaliteit hologrammen zoals je nog nooit eerder hebt gezien
 • Revolutionair vlambeeld
 • Handgemaakt keramisch luxe houtset inbegrepen
 • Standaard geleverd met afstandsbediening
 • Milieuvriendelijk, duurzaam en toekomstbestendig
 • Keuze uit standaard vlakke bodemplaat of optionele design bodemplaat
 • Met optionele Dual HD techniek bijna niet van echt vuur te onderscheiden
 • Optionele Atmos Heating techniek voor verwarming van 2000 Watt
 • 5 jaar garantie (bij de meeste elektrische haarden is dit 2 jaar)

 

Nadelen

 • De haard heeft een inbouwdiepte van circa 55 cm nodig
 • De geluidsmodule kan wat blikkerig klinken; we adviseren om deze op de lage stand te zetten
 • Contouren van het scherm in de haard kunnen in het donker wat meer zichtbaar zijn (bekijk dit zelf in onze showroom); een recente update met donker glas maakt dit al veel minder opvallend
 • Als de haard uit staat, kan hij wat donker ogen; hiervoor heeft Kalfire de stand-by modus bedacht, zodat je de blokken mooi blijft zien (in deze stand verbruikt de haard 14 Watt aan stroom)

 

Over het merk Kalfire

Kalfire wil verantwoord sfeer creëren en doet dit vanuit 5 kernwaarden:

 1. Aandacht voor sfeerbeleving: dankzij de ultramoderne holografische 3D vlamtechniek
 2. Duurzaam en efficiënt (milieuvriendelijk): de haard is volledig elektrisch en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen; Kalfire besteedt ook aandacht aan duurzame productie en verpakking
 3. Eenvoud en gemak: de haard werkt met één druk op de knop van de E-one afstandsbediening zodra hij op elektriciteit is aangesloten
 4. Aandacht voor individueel design: pas het ontwerp van de haard aan met verschillende bodemplaten en vlamtechnieken; de haard kent geen technische restricties of milieubeperkingen, waardoor hij in elk interieur past
 5. Kwaliteit en vakmanschap: Kalfire produceert zijn high-tech elektrische haarden in Nederland en werkt met getrainde, selectieve dealers voor de beste service

 

Bekijk ook andere modellen uit de Kalfire E-one serie:

 • Kal-Fire E-one 190: 190 cm breed, leverbaar in eenzijdig en driezijdig.

//--faq--//

Heb ik een extra groep nodig vanwege het verbruik van de haard? 

Een groep kan maximaal 3,5 kW aan stroom verwerken. Een elektrische haard gebruikt (als de verwarmingsfunctie aan staat) maximaal 1,5 of 2 kW aan stroom. Zonder verwarmingsfunctie gebruikt een elektrische haard vaak maar 0,05 kW. Het aanleggen van een extra groep is alleen nodig als andere apparaten die veel stroom gebruiken op dezelfde groep zitten.

Is de verwarming genoeg om mijn kamer te verwarmen? 

Een elektrische haard is niet bedoeld als hoofd- of bijverwarming van de ruimte waarin hij staat. Het zwaarste warmtevermogen onder de elektrische haarden is 2 kW. Een gas- of houthaard begint meestal bij de 2 kW en gaat tot 8 á 9 kW. We krijgen soms van klanten te horen dat ze hun ruimte wel kunnen verwarmen, maar dan gaat het vaak om kleinere ruimtes die goed geïsoleerd zijn

Is de haard zelf gemakkelijk te monteren? 

Ja en nee. Het is niet noodzakelijk dat wij het inbouwen. Als je het zelf gaat inbouwen, denken we met je mee en we hebben zelfs een filmpje voor je gemaakt waar je precies kan zien hoe je de haard moet opbouwen. We horen tot nu toe dat het niet makkelijk is. Wij bouwen de haard regelmatig op en zijn gemiddeld 1,5 tot 2 uur bezig. Als je iemand bent die er geen omkijken naar wilt hebben en zeker wil weten dat het goed is? Dan adviseer ik je het door ons te laten installeren. Wij kunnen je zelfs een handje helpen de haard op de juiste plek neer te zetten.

Als ik zelf de haard monteer? gaat dit dan ten koste van de garantie? 

Nee, de garantie vervalt dan niet. We denken met je mee hoe je de haard het beste op kunt bouwen. Als er per ongeluk iets kapot gaat, staan we ook voor je klaar. Als dit ons paar tientjes kost, gaan we hier niet moeilijk over doen. Worden het grotere bedragen, dan zullen we in overleg met jou beslissen welke stappen we ondernemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen bij deze type haard? 

Het meeste komt voor dat er een breuk in de LED kabel kan zitten, niet goed is aangesloten. het te warm wordt in de ombouw dat een van de twee schermen in de haard niet goed functioneren. Als je zelf de haard plaatst, denken we altijd met je mee hoe je de haard het beste in kunt bouwen.

Specificaties:

 • Vlamtechniek Hologram
 • Verwarmingsfunctie Met verwarming
 • Met ruit Ja