7-5-2019

Werknemers aan het woord
Werknemer aan het woord - Derk van der Linden

Werknemer aan het woord - Derk van der Linden

Wat is je functie?

Ik ben de sfeerhaarden monteur en plaats samen met Koos, de hoofdmonteur, alle haarden en kachels. Heel af en toe doen we ook wel eens schoorsteenvegen. 

Hoelang werk je hier nu?

Ik werk hier nu vanaf begin januari 2019. Ik werkte eerst bij een bedrijf die zonneschermen plaatst, maar via Dick van Walsem, de servicemonteur ben ik uiteindelijk hier gaan werken. 

Wat doe je zoal op een dag?

Ik trek de hele dag op met mijn collega Koos. Wat ik eigenlijk telkens terug zie komen is dat we van 0 naar een mooi product gaan.

  1. Voordat we naar de klant gaan vindt er eerst overleg plaats met Rijk van Walsem. Tijdens het overleg gaan we kijken wat er moet gebeuren.
  2. Daarna gaan we naar de klant en gaan we overleggen over hoe de klant het graag wil zien.
  3. Nadat we alles hebben besproken met de klant, gaan we voorbereiden op het monteren. Tijdens de voorbereiding plakken we alles af en zorgen we ervoor dat alles zo netjes mogelijk blijft. In sommige gevallen maken we ook een stofscherm, zodat er tijdens het bouwen geen stof in de ruimte komt.
  4. Wanneer alles is afgeplakt, pakken we het gereedschap. In sommige situaties demonteren we de oude haard en ombouw. 
  5. Na het sloopwerk gaan we de kachel stellen.
  6. Als de kachel gemonteerd is, bouwen we het meubel om de kachel heen.
  7. Wanneer dit allemaal klaar is werken we alles netjes af.

De projecten die wij uitvoeren kunnen varieren van 1 dag tot 5 werkdagen. 

Waarom doe je dit?

Ik vind het leuk om iets op te bouwen en iets moois te maken. Het is elke dag weer anders en je komt steeds weer voor nieuwe uitdagingen te staan.

Wat vind je het leukst om te doen?

Ik zit nog in de leerfase, dus tot nu toe vind ik alles leuk. Maar ik vind eindresultaat het mooiste, de puntjes op de ’i’ zetten. Aan het einde van elk project maak ik meestal ook een foto.