1-7-2019

Werknemers aan het woord
Werknemer aan het woord - Koos Valkenier

Werknemer aan het woord - Koos Valkenier

1. Wat is je functie? 

Ik ben de monteur (of zoals mijn collega Derk het zegt: Hoofdmonteur) die verantwoordelijk is voor een veilige installatie. Voornamelijk plaats ik met Derk haarden en kachels. Vorig jaar heb ik ook veel onderhoud uitgevoerd aan de haarden en kachels, omdat een onze servicemonteur Dirk helaas ziek werd. Soms deed ik ook storingen. Eerder heb ik gewerkt met Dick, de servicemonteur en hebben we samen kachels geplaatst. 

2. Hoelang werk je hier nu?

Ik werk hier nu ongeveer 6 jaar. Ik werkte eerst bij een loodgietersbedrijf, maar ben uiteindelijk hier gaan werken.  Mede ook omdat vijf van mijn collega’s familie zijn. 

2. Wat doe je zoal op een dag? 

Eigenlijk dezelfde activiteiten als dat Derk doet. We overleggen eerst met Rijk van Walsem om te kijken wat er moet gebeuren. Daarna overleggen we nog op locatie met de klant over hoe hij/zij het graag ziet. 

Wanneer alles besproken is treffen we een aantal voorbereidingen, zodat we aan de slag kunnen. Een van de voorbereidingen is bijvoorbeeld een looppad maken met afdekfolie, zodat de vloer niet vies wordt. 

3. Waarom doe je dit? 

Ik vind het eindresultaat mooi.  Daar werk je een dag of aantal dagen naar toe en dan is het genieten van het resultaat. Derk en ik hebben eigenlijk dezelfde passie: van 0 tot eind op orde maken. 

4. Wat vind je het leukst om te doen?

De technische kant, dus gas en elektra aanleggen, kachel stellen en dakdoorvoer maken. Ik vindt loodgieterswerk ook leuk. Dit heb ik ook nog vanuit mijn loodgieterswerk en daardoor heb ik hier ook veel ervaring mee.